Ayari debuterade för Brighton - nära drömmål: "Spektakulärt"

FA-cupen

Yasin Ayari har debuten avklarad.
AIK-produkten kom in i den andra halvleken när Brighton körde över Grimsby och säkrade sin plats i FA cup-semifinalen.

Yasin Ayari lämnade AIK för Brighton i januari tidigare i år.

Hittills har den unge talangen bara fått vara med på bänken men hemma mot Grimsby i FA-cupkvartsfinalen kom han in efter 77 minuters spel.

Han fick därmed göra sina första minuter i Brighton-tröjan. Brighton-tränaren Roberto De Zerbi har tidigare hyllat Yasin Ayari och menat på att det finns en tydlig plan för honom.

- Jag har en plan i mitt huvud och den är densamma som för Facundo Buonanotte. Ayari är en mittfältare med stora tekniska och fysiska kvaliteter. Han är en komplett mittfältare, säger han till SussexLive.

Brighton tog ledningen tidigt i matchen genom Deniz Undav som tog hand om en retur efter skott från Moises Caicedo. När Ayari byttes in stod det 3-0 till Brighton som stormar mot cupsemifinal.

Det dröjde bara en minut innan Ayari testade en konstspark efter att han störtat in i straffområdet efter att Moises Caicedo lyfte in bollen bakom backlinjen men svensken fick inte träff på bollen.

- Ayari är bokstavligen centimeter från att få träff. Det hade varit hans andra bolltouch sedan han kom in. Vilket spektakulärt mål det hade varit, säger förre Tottenham-försvararen Stephen Kelly i BBC:s sändning.

Brighton vann till slut med 5-0 efter att Mitoma avslutat målskyttet. Klubben är därmed klart för FA cup-semifinal på Wembley Stadium.