Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Backe bryter tystnaden - nobbar MFF och Dif: "Stannar utomlands"

Hasse Backe nobbar Djurgården och Malmö. I en exklusiv intervju med fotbollskanalen bryter han tystnaden efter flytten från Notts.
- Mitt mål är att stanna utomlands, säger Backe.

Uppståndelsen blev stor när managern meddelade att han lämnar sitt jobb för Notts County i den engelska fjärdedivisionen. Svennis var överraskad, Tord Grip likaså – och ordföranden Peter Trembling uttryckte sin besvikelse på klubbens hemsida.

- Jag mår bra men vill inte kommentera det som varit kring Notts County. Just nu har jag ingenting att berätta om det, säger Backe till fotbollskanalen.se.

Sven-Göran Eriksson räknar med att bli kvar på sin sportchefspost, men Hasse Backes sejour kan knappast kallas långvarig. Den 27 oktober presenterades han som tränare och mindre än två månader senare tackade han för sig. Enligt uppgifter i engelsk press var det frågetecken kring ägarförhållandena som låg bakom hans beslut.

- Jag har inga kommentarer, säger Backe.

Nu återvänder han till Sverige igen, för en kort mellanlandning. Det blir inte aktuellt att gå in som ansvarig för någon svensk förening. Både Malmö FF och Djurgården har kopplats samman med honom.

Stockholmarnas sportchef Stefan Alvén sade till fotbollskanalen på måndagen att Backe tidigare varit uppe för diskussion. Och Malmös Hasse Borg kallade Backe ett "intressant namn". Men båda får fylla sina managervakanser på annat vis.

- Jag kommer hem på fredag till Sverige. Mitt mål är att försöka hålla mig utomlands. Det är det som gäller, säger Hasse Backe.

Publicerad 2009-12-16 kl 21:03
Annons
Annons
Annons