Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Backe: "Henry kan fortfarande skrämma slag på backarna"

Thierry Henry blir ingen startspelare för Arsenal.
Snarare en perfekt inhoppare, tror Hasse Backe.
- Han skrämmer fortfarande slag på många backar, säger managern till fotbollskanalen.se.

När fotbollskanalen når New York Red Bulls-tränaren har han precis talat med sin anfallsstjärna i telefon. Drömlånet är genomfört – sånär som på den sista pappersexercisen. Så fort alla försäkringar flyttats över från USA till England blir fransmannen spelklar för sin nygamla klubb.

- Arsenal kan använda honom från 2 januari och sex veckor framåt. Han finns med fram till Milanmatchen 15 februari. Det är en riktigt bra deal för alla parter. När Thierry återvänder till vårt sista försäsongsläger före MLS-starten kommer han att vara i kanonform, säger Backe.

Enligt honom finns det ingen utpräglad oro för att Henry ska göra ”en Beckham” och skada sig allvarligt under låneperioden. Den engelske mittfältaren slet ju av hälsenan när han var i Milan våren 2010 – vilket bland annat medförde att han missade VM. Ett tungt slag för arbetsgivaren Los Angeles Galaxy.

- Sådant kan ju alltid hända, förstås, men man kan inte värja sig för allt. Sedan är Henry inte tänkt som en man för startelvan heller och då minskar risken. Snarare ska nog Arsenalsupportrarna vänta sig att få in en man som älskar klubben och som kan höja moralen i omklädningsrummet med sin blotta närvaro, säger Backe.

Mer som en backup vid sidan av planen?

- Absolut. Hans vinnarattityd kan inspirera och höja det här unga laget. Det råder ju inga tvivel om att han är en förebild för många där. Men maximalt skulle jag tippa på att han byts in de sista tio, 20 eller 30 minuterna i ligafajterna.

Du som träffar honom på daglig basis – hur bra är han egentligen nuförtiden?

- Han håller hög klass och hade ett starkt 2011 med oss. Nu ska man komma ihåg att vår säsong tog slut i början av november och därför är han inte maxtränad. Men när han väl kommer in i det har han kvar sitt speciella ryck, som få kan mäta sig med. Backarna i Premier League ska nog passa sig för att tappa fokus eller bli halvtrötta – då skrämmer han slag på dem.

När han var i Barcelona fick jag bilden att han tappade en del snabbhet mot slutet?
- Det kunde man kanske tro, men det berodde på att han hade stor otur med skador. Han missade försäsonger konstant. Nu har han varit hel kontinuerligt under en lång period, inga allvarliga bakslag alls. Då märker man en enorm skillnad på honom. Visst, det vore fel att jämföra med hans glansdagar, men Thierry är fortfarande en exceptionellt bra avslutare, och en mot en har han få övermän.

Hur glad var han själv när du pratade med honom?

- Mycket nöjd. Arsenal är ju hans liv, hans allt. Han kommer att bidra med stor vinnarattityd och sprida positiva vibbar omkring sig. Även om det kanske bara blir någon enstaka match från start, säger Backe.

Hur stor är risken att Henry vill stanna i England efter låneperioden?

- Det kommer inte att ske – det är hundraprocentigt. Han sade till mig för bara en liten stund sedan att hans högsta mål är att vinna MLS med Red Bulls. Något annat kommer inte på fråga, säger Backe.

Publicerad 2011-12-30 kl 19:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons