Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Backe om Källström: "Passar in i Arsenals spelstil"

Kim Källström är klar för Arsenal. Det handlar om ett där han täcker upp för skadade Aaron Ramsey och avstängda Mathieu Flamini.
– Det är sensationellt, en höjdare för Kim, säger TV4 Sport-experten Hasse Backe.

Uppgifterna slog ner som en bomb när flera medier rapporterade om att Kim Källström var på väg till England och Arsenal. Nu är lånet över återstoden av säsongen klart och på kort sikt handlar det om att man haft skadeproblem på Aaron Ramsey och inte fått in Schalkes Julian Draxler som skulle kosta 340 miljoner kronor.

Kim Källström har 18 månader kvar på kontraktet med den ryska klubben men har haft svårt att etablera sig på allvar i startelvan. Första säsongen blev det bara 20 matcher och det slutade med att även Erik Hamrén petade honom ur landslaget i augusti. Under årets säsong har han startat sex matcher och gjort fyra inhopp utav 19 ligamatcher.

– Han blir ju en backup-spelare till Ramsey, men det är ingen tvekan om med situationen i Moskva att det bara är att hoppa på och ta den här chansen och överbevisa alla. Kim är tekniskt bra och jag tror han kan passa in bra i Arsenals spelstil, han är väldigt precis i sitt passningsspel, säger Hasse Backe.

Hasse Backe som var assisterande tränare till Sven-Göran Eriksson i Manchester City 2007-2008 och han tror mycket handlar om att anpassa sig till det engelska tempot.

– Det handlar alltid om hur man hänger med i tempot när man kommer till England. Det kan vara ett problem, framförallt när du inte haft speltid i din tidigare liga. Ofta behöver spelare som kommer utifrån ganska mycket tid att anpassa sig till Premier League. Jag kommer ihåg när vi var i Manchester City att det tog nästan ett halvår att komma in i matchintensiteten, men Kim är en erfaren man idag och vet hur han ska hushålla med krafter och med allt vad det innebär att spela i Premier League, säger Backe.

Under året har Kim Källström placerats i flera klubbar, bland dem Kasimpasa och Bursaspor men det har inte blivit något trots förfrågningar så sent som i augusti. Nu tyder alltså det mesta på att det istället blir Arsenal för 31-åringen.

– Han kan gå in och spela direkt. Kim Behöver ingen annan typ av inskolning, han har varit med i mästerskap och varit med Lyon i en Champions League-semifinal. Svenskar har generellt hög profil i utlandet som disciplinerade och hårt arbetade spelare som aldrig gnäller och gör sitt jobb.

Publicerad 2014-01-31 kl 20:31
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons