Bales kanon - skjuter Spurs mot CL

Gareth Bale lyfte Tottenham mot Champions League.

Med ett riktigt läckert långskott.

Walesaren ordnade 1-0 hemma mot Southampton.

Drömmen om en direktplats i höstens gruppspel i Champions League såg ut att just förbli en dröm i takt med att minuterna gick på White Hart Lane i lördagens match mellan Tottenham och Southampton. Men hemmalaget kan fortsätta att drömma sedan Gareth Bale gjort matchens enda mål i 86:e minuten. Årets spelare i Premier League avgjorde med ett karakteristiskt hårt vänsterskott. Bale tog bollen ute till höger, vek in och borrade in 1-0 bakom Artur Boruc i Southamptons mål.

1-0-segern innebär att Tottenham är fyra i tabellen på samma poäng som trean Chelsea, som dock har spelat en match mindre och möter Manchester United på bortaplan på söndag.

De tre första lagen i Premier League är garanterade spel i Champions League.

Wigan förbättrade chanserna att förnya kontraktet i och med 3—2-segern borta mot West Bromwich. Wigan vände 1—2 till 3—2 i andra halvlek och är två poäng bakom Sunderland ovanför nedflyttningsstrecket med tre matcher kvar.

Tottenham: Lloris, Walker, Dawson, Vertonghen, Assou-Ekotto, Lennon, Dembele, Huddlestone, Dempsey, Bale, Defoe

Southampton: Boruc, Clyne, Fonte, Hooiveld, Shaw, Cork, S. Davis, Guly, Lallana, Rodriguez, Lambert

Publicerad 2013-05-04 kl 18:18