Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Balotelli: "Tevez min referenspunkt"

Foto: Scanpix

Mario Balotelli

Av alla spelare så är Carlos Tevez den som Mario Balotelli försöker ta efter.
– Min referenspunkt är Tevez, säger Balotelli.

Manchester Citys rubrikmaskin Mario Balotelli har av alla medspelare Carlos Tevez som inspiration till att bli ännu bättre.

– Min referenspunkt är Tevez. När jag kom hit brukade jag träna för att ha kul. Från honom förstod jag att du måste ge ditt bästa på en daglig basis. Carlitos är väldigt speciell. I det avseendet kan man säga att han är lik Zlatan Ibrahimovic, säger Balotelli till Gazzetta dello Sport.

Balotelli har på senare tid inte haft sin bästa stund i karriären, men anser att han lärt sig av misstagen.

– Jag måste förbättra mig som en fotbollsspelare, speciellt mitt sätt att uppträda på plan, men också ur ett taktiskt perspektiv. Jag brukade bara tänka på mig själv tidigare, men efter det röda kortet mot Arsenal förstod jag hur viktigt det är att bry sig om sina medspelare. Jag får inte lämna mina medspelare i en position där de är tio man.

Efter matchen mot Arsenal växte spekulationerna om anfallarens medverkan i kommande EM. Italiens förbundskapten Cesar Prandelli uteslöt Balotelli från lagets senaste match mot USA efter att han inte följt de etiska koder som Prandelli satt upp.

– Jag har pratat med Prandelli. Han påminde mig att jag måste respektera den etiska koden och jag försäkrade honom om ett antal saker. För mig är landslaget det viktigaste, före klubblaget du spelar för. Jag har alltid känt ett band till landslagströjan, även sedan mina yngre dagar. Supportrarna ger mig entusiasm. Till och med italienarna jag träffar där uppmuntrar mig. Det taggar till mig och jag vill inte göra dem besvikna.

Balotelli tillfrågades om sin framtid som är osäker efter 21-åringens många misstag i Manchester City-tröjan. Hans gamla klubb Inter ses som ett av de klaraste alternativen, och tillsammans med Milan uppges de vara på jakt efter anfallaren.

– Jag tackar Inters president Massimo Moratti för hans beundran, men jag är i Manchester City och jag ser inga andra möjligheter. Min erfarenhet i Premier League är till stor nytta för mig, ur alla aspekter. När jag var i Inter brukade jag ringa mamma för att lösa varje litet problem. Här i England måste jag handskas med saker på egen hand, berättar Balotelli.

Publicerad 2012-04-17 kl 13:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons