Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Balotellis ersättare heter John Guidetti

John Guidetti

I dag stänger transferfönstret och John Guidetti blir kvar i Manchester City.

Roberto Mancini tror på svensken.

- Mancini har sagt att Guidetti stannar, säger City-reportern Stuart Brennan till fotbollskanalen.se.

Mario Balotelli har lämnat Manchester City för Milan och många undrar om den engelska storklubben kommer att värva en ersättare. Men enligt Roberto Mancini blir det ingen ny anfallare - i stället vill han ge John Guidetti chansen. 

- Jag har pratat med Mancini och han sa att det absolut inte ska värvas in en ny anfallare. Det är vad han har sagt. Han vill behålla John Guidetti som har varit aktuell för en utlåning, men så blir det inte. Mancini säger att Guidetti blir kvar i City hela säsongen, säger Stuart Brennan som är Manchester City-reporter och krönikör på Manchester Evening News.

- Mancini väntar på att Guidetti ska bli helt återställd efter sin skada och sedan kommer han att få chansen. Mancini väntar på att se vad John kan göra. När han blir återställd är det en stor möjlighet att han får chansen i Premier League. John gör alltid mål, det har han visat i reservlaget och i Feyenoord. Mancini vet att John kan det. Allt handlar om hur snabbt han är tillbaka. 

Är det helt säkert att Guidetti stannar i Manchester City?

- Det är vad Mancini har sagt till mig. Han stannar hela säsongen. John är uttagen i reservlaget som möter Bolton i morgon. Tanken är att han ska spela 70 minuter. Senast gjorde han ju 45 minuter.

-  Mancini tror att John är tillbaka om en, två månader. Men John känner sig närmare än så. Så här: Mancini har sagt att Guidetti stannar i City. Sedan handlar allt om när han är tillbaka i form igen. Om han kommer tillbaka innan säsongen är slut, vilket han ser ut att göra, så pekar allt på att Mancini ger honom chansen i Premier League.

För tillfället slåss Sergio Aguero, Carlos Tevez och Edin Dzeko om att spela. Stuart Brennan menar att den fjärde anfallsplatsen står mellan John Guidetti och 17-årige portugisen Marcos Lopes.

- Lopes gjorde det väldigt bra på försäsongen och fick följa med på träningslägret i Österrike. Mancini rankar Lopes högt och har flyttat upp honom så han är med på träningarna och sitter på bänken ibland. Han gjorde mål mot Watford i cupen. Men John är äldre och har mer erfarenhet och efter det han visade i Holland tror jag att Mancini ser honom som nummer fyra. 

Redan under måndagen fanns uppgifterna i engelska medier och då sade Mike Guidetti till fotbollskanalen.se:

– Jag kan inte se några faktafel i det.

Hur har diskussionerna gått med klubben?

– Jag vill inte gå in på några detaljer, det är någonting mellan oss och City.

Hur stor chans tror du att John har att få starta eller sitta på bänken i någon match?

– Det är inte någon mening att jag spekulerar i det. Jag har ju förstås mina tankar om John, men det blir bara snillen spekulerar och jag ska inte utge mig för att vara en expert på det.

Publicerad 2013-01-31 kl 12:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons