POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND

Bartons attack: "Lampard på nedgång, Barry snabb som en sköldpadda"

Joey Barton är förbannad över landslagsnobben.
Nu ger han sig på Lampard, Gerrard och Barry.
- Jag är Englands bäste mittfältare, säger Barton.

På sin meritlista har han, utöver en hel del klammeri med polisen, även spel för flertalet Premier League-klubbar. Men bara en landskamp har det blivit för Newcastle-stjärnan och nu är han missnöjd över att återigen bli förbisedd av förbundskapten Fabio Capello.

- Ärligt talat, jag tycker att jag är den bäste. I Premier League är Luka Modric duktig, men när det kommer till engelska spelare… Okej, Jack Wilshere är inte så pjåkig, men Frank Lampard är på nedgång och Steven Gerrard har varit skadad mycket, säger Barton till franska So Foot.

Han medger att han haft en del problem i privatlivet – men påpekar samtidigt att det var fyra år sedan och menar att FA borde dra ett streck över gammalt groll.

Vid sidan av ovan nämnda namn tycks Joey Barton ha ett verkligt horn i sidan till Gareth Barry, som inte hör hemma i ”the three lions”, enligt honom.

- Såg du matchen mot Tyskland i VM? Det fjärde målet när Özil utmanade Barry. Det var som harens kamp mot sköldpaddan. Barry måste ha en väldigt bra agent som tagit honom så här långt. Sedan är han en snäll pojke som alltid kommer överens med managern, säger Barton.

Han fortsätter:

- Barry är den där tysta killen som sitter längst fram och lyssnar på vad läraren säger. Jag ligger verkligen inte sömnlös inför matcherna mot honom.

Barton har ytterligare en sågning på lager – mot fotbollförbundet som han anser vara förlegat och som ”lever i en drömvärld”.

- Vi engelsmän kan vara med i 50 världsmästerskap framöver, men det kvittar, vi kommer ändå inte att vinna en enda gång. Folk som styr FA var själva aktiva för 50, 60 år sedan och tycks tro att vi kan spela likadant som 1966, säger Barton.

Publicerad 2011-04-07 kl 11:55
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå