POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND
2v

BBC: Premier League närmar sig övertagande av engelska damligan

Foto: Bildbyrån.

Premier League kan i framtiden ta över engelska damligan, skriver BBC. 
Klubbarna har tagit beslut om att starta en utredning. 

Englands högstadivision på damsidan - Women's Super League - drivs sedan 2011 av det engelska fotbollsförbundet (FA). Under första åren rankades ligan som semiprofessionell, medan den numera är helprofessionell. Nu kan däremot FA lämna över driften av ligan till Premier League, i varje fall om ett par år, skriver BBC. 

BBC rapporterar att klubbarna under förra månaden tog beslut, på en bolagsstämma, om att starta en utredning för att se över möjligheterna för övertagande av Premier League av driften av ligan. FA och Premier League kommer framöver att diskutera ämnet, men ännu ska ingen tidsram vara satt för ett möjligt beslut. ¨

Enligt BBC ska FA vara öppet för att lämna över driften, då förbundet i stället vill fokusera långsiktigt på de engelska landslagen och gräsrotsfotbollen på damsidan. 

Arsenal vann förra säsongen Women's Super League före Manchester City och Chelesa. Enligt BBC går nästan alla klubbar i damligan med förlust, medan de tre största lagen, som nämndes ovan, ännu får stort stöd av herrlagen. 

Publicerad 2019-07-03 kl 18:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå