Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Beckham vill köpa klubb i USA: "Vi håller kontakten"

David Beckham vill köpa en fotbollsklubb i USA. Enligt BBC har engelsmannen tagit de första stegen för att genomföra affären.

- Vi håller kontakten, säger MLS-presschefen Dan Courtemanche.

För ett par dagar sedan meddelade den 38-årige frisparksspecialisten att hans karriär är slut. Åtminstone på planen. Nu kan nästa sysselsättning bli av mer administrativ karaktär, och BBC uppger att siktet är ställt på Nordamerika.

Närmare bestämt ska det röra sig om att köpa en hel fotbollsklubb. När Beckham skrev på för LA Galaxy 2007 såg han till att få med en klausul i sitt kontrakt, som ger honom förtur till att göra en sådan investering.

- Vi har haft inledande samtal med hans rådgivare och håller kontakten. Någon gång kommer han att utnyttja sin option. Genom processen ska vi säkerställa att vi hittar en klubb som passar David och Major League Soccer perfekt, säger MLS kommunikationschef Dan Courtemanche.

BBC uppger också att Beckham redan kontakt två potentiella klubbar som skulle kunna bli hans i framtiden.

För närvarande består MLS-serien av 19 lag, men det finns planer på att utöka till 20 genom att etablera en ny klubb i New York-regionen. Just när det gäller den klubben pekas dock Manchester Citys ägare Sheikh Mansour ut som favorit för affären.

Publicerad 2013-05-18 kl 15:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons