Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Beckhams inkilning - tvingades ta på sig själv framför lagkamraterna

Foto: Scanpix.

David Beckhams inkilning i Manchester United var förnedrande. Bland annat tvingades engelsmannen smeka sig själv framför ögonen på lagkamraterna.

- Det är pinsamt att prata om, säger han enligt Metro.

På söndag går dokumentären "The Class of 92" upp på biograferna i Storbritannien. Filmen handlar om en av Manchester Uniteds mest framgångsrika ungdomskullar, ett talangfullt lag med bland andra David Beckham, bröderna Neville, Paul Scholes, Nicky Butt och Ryan Giggs.

Men vid sidan av fotbollen behandlar den även betydligt mer privata och tidigare okända händelser. David Beckham skildrar de initieringsriter som spelarna utsattes för när de var nya i Manchester United. Precis som när det gäller nollningar och inkilningar på andra håll handlade det ofta om förödmjukande eller rentav kränkande procedurer.

- Alla var tvungna att göra någonting i ungdomslaget, och jag fick ett av de mest obekväma uppdragen. Jag drog det kortaste strået, säger Beckham.

Vad som föll på hans lott uppges ha varit att ta på sin egen kropp, samtidigt som han tittade på en porträttbild föreställande United-legendaren Clayton Blackmore. Alltsammans medan lagkamraterna såg på.

- Det faktum att jag var tvungen att göra vissa saker med mig själv samtidigt som jag tittade på Blackmore... det är någonting jag inte skulle vilja uppleva igen, säger Beckham.

Publicerad 2013-11-29 kl 21:08
Annons
Annons
Annons