Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Bekräftat: FA stänger av Leeds ägare i 18 månader

Foto: SCANPIX

Championship-klubben Leeds och ägaren Massimo Cellino bötfälls med nära tre miljoner kronor för brott mot reglerna gällande agentavtal, det meddelar FA. Dessutom stängs Cellino av från att styra klubben i 18 månader.

Det engelska fotbollsförbundet FA straffar Leeds och ägaren Massimo Cellino för försäljningen av Ross McCormack till Fulham till 2014. Klubben har brutit mot FA:s regler gällande agentavtal i samband med utbetalningen av en summa pengar.

Cellino straffas med böter på 250 000 pund - nära tre miljoner svenska kronor - och stängs dessutom av från att ha en styrande roll i en fotbollsklubb under 18 månader. Även Leeds straffas med böter med ytterligare 250 000 pund.

Även agenten Derek Day straffas för brott mot FA:s regler. Day bötfälls med 75 000 pund - runt 862 000 svenska kronor - och stängs av i 18 månader, där de sista elva månaderna är villkorliga.

FA skriver att både Cellino och Day antytt att de kommer att överklaga beslutet.

Engelska medier rapporterade om att Massimo Cellino och Leeds skulle straffas under onsdagen. Då bedyrade ägaren sin oskuld.

- Jag är överraskad över att läsa nyheterna angåenda FA:s intentioner att stänga av och bötfälla mig och klubben. Jag är inte skyldig och jag kommer att ta de nödvändiga åtgärderna för försvara mig själv, sa Cellino.

- Jag känner att jag är skyldig till en sak; skydda Leeds United sedan jag tog över klubben.

Publicerad 2016-12-08 kl 17:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons