Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Benitez: ”Jag avgår om jag måste sälja Torres”

Rafael Benitez skulle hellre avgå än att sälja Fernando Torres – även om han fick 100 miljoner pund för anfallaren.

Liverpool har stora skulder, och emellanåt dyker det upp rykten om att klubben kan komma att tvingas sälja sin superstjärna Fernando Torres för att få in pengar – men Rafael benitez har nu lugnat alla Liverpoolsupportrar.

I en intervju med The Times försäkrar Benitez att det inte kommer att hända – i alla fall inte så länge han är manager, inte ens om han skulle erbjudas 100 miljoner pund, över en miljard kronor, för spanjoren.
- Det kommer inte att hända. Då hade jag avgått, säger Benitez.

Benitez ha fått kritik för vissa av de dyra transfers han gjort, där Alberto Aquilani är den senaste värvningen som har ifrågasatts efter att italienaren gått skadad. Men Benitez håller inte med.
- Jag värvade honom för fem år, inte fem veckor.

Och Benitez vill inte hålla med om att han inte tar klubben framåt och framhåller värdet på spelartruppen som ökat dramatiskt.
- Klubben såldes för 85 miljoner pund, cirka 950 miljoner kronor, för fem år sedan, nu är priset 500 miljoner pund, drygt 5,5 miljarder kronor. Någonting måste vi göra rätt, säger han i The Times.

Klubbens värde har ökat, men det har kostat en liten slant under tiden. I en sammanställning har The Times gått igenom Benitez tid som manager och räknat ihop utlägg och inkomster för spelarvärvningar – och kommit fram till att Benitez har spenderat knappt 226 miljoner pund (2,5 miljarder kronor) på värvningar samtidigt som han dragit in knappt 146 miljoner pund (1,6 miljarder kronor) på försäljningar.

Nettokostnaden för Liverpool under Benitez tid som manager landar på cirka 80 miljoner pund, strax över 900 miljoner kronor. The TImes sammanställning kan du se på länken till höger.

Publicerad 2009-11-17 kl 13:07
Annons
Annons
Annons