Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Benitez och Dalglish uppmaning till Ferguson: "Visa respekt mot domarna"

Förre Liverpoolmanagern Rafa Benitez ger Alex Ferguson en verbal smocka.
- Visa respekt mot domarna, uppmanar spanjoren.

Det var efter Manchester Uniteds förlsut mot Chelsea för en vecka sedan som Ferguson blev rejält förbannad på Martin Atkinson. Enligt tränaren hade denne tappat matchen totalt, och borde inte få jobba mer i Premier League. Utspelet försatte skotten i en rejäl knipa, när fotbollförbundet hotade med fem matchers avstängning.

Rafa Benitez har följt med i debatten och tycker att United-bossen betett sig illa rakt igenom.

- Det är väldigt viktigt att vi föregår med gott exempel inför barnen. Som domare har du det inte lätt, för alla vill vinna och det blir alltid så att de försöker vinna fördelar till sig själva. Problemet är att folk som gör det enda rätta – och uppträder korrekt – måste tjäna på det. Och till de som inte sköter sig måste någon kliva fram och säga: ”Nu räcker det”, tycker Benitez.

Det är inte första gången han ger sig in i polemik med United och Alex Ferguson. Under sin egen tid i Liverpool hände det med jämna mellanrum att Benitez och Ferguson råkade i luven på varandra av olika anledningar.

Även Liverpools nuvarande manager, Kenny Dalglish, anser att Ferguson får skärpa till sig. Han konstaterar att alla som jobbar inom den engelska ligan har gått med på att delta i en kampanj som syftar till att öka respekten för domarna.

- Det är något vi levt upp till. Men om vi gör det vill man också se samma agerande från alla andra. Ibland känner man att det är den som skriker högst som får all uppmärksamhet, säger Dalglish, utan att nämna sin skotske landsman specifikt vid namn.

Fotbollskanalen.se

Publicerad 2011-03-06 kl 12:44
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons