Bennison matchhjälte - avgjorde i Evertons första seger

Women´s Superleague

Everton tog sin första seger i ligans tredje omgång.
Då blev Hanna Bennison matchhjälte.
Hon gjorde sitt första mål för klubben när de vann med 3-1 mot Birmingham.

Everton har haft en tung inledning på Women’s Super League. De har inlett med 4-0-förluster både mot Manchester City och Chelsea.

På lördagseftermiddagen ställdes de mot Birmingham City och kunde då ta sin första seger. Leonie Maier gjorde 1-0 tidigt i matchen, som var hennes första för klubben, men innan paus kvitterade Birmingham.

I andra halvlek jagade Everton sedan ledningen och då byttes svenska talangen Hanna Bennison in. Det skulle visa sig vara ett val som gav utdelning. I 74:e minuten hittade hon fram till 2-1. Det var Bennison själv som drev upp bollen och efter samarbete med Toni Duggan kunde hon finta bort försvaret för att med ett långskott sätta in bollen.

Det var Bennisons första mål sedan hon kom till klubben i slutet av sommaren. Rikke Sevecke utökade sedan till 3-1, vilket blev slutresultatet i Evertons första seger för säsongen. Med det klättrar de från jumboplatsen hela vägen upp till åttonde plats.

Nathalie Björn spelade hela matchen i backlinjen, medan Anna Anvegård var utanför truppen.