Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Berisha nära beslut - väljer mellan Sunderland och Serie A

Valmir Berisha närmar sig ett beslut kring framtiden. Han förhandlar med Sunderland och en Serie A-klubb.

- Jag bestämmer mig om en vecka, säger U17-skyttekungen till fotbollskanalen.se.

Den unge talangen från Halmstad fick ett internationellt genombrott när han gjorde sju mål för Sverige vid U17-VM i höstas. Prestationen räckte till en seger i turneringens skytteliga, vilket belönades med Fifas traditionstyngda guldsko.

På transfermarknaden förvandlades Valmir Berisha snabbt till ett jagat villebråd och bland intressenterna fanns lag från såväl Tyskland som Italien och England. Vissa av dem var dock inte beredda att betala det utbildningsbidrag som ligger på cirka fyra miljoner kronor, och efter noggrant övervägande återstår i dagsläget två seriösa alternativ.

- En klubb i England och en i Italien är det. Jag förhandlar med båda just nu, men har inte bestämt mig för det blir ännu. Det kommer jag nog att göra om ungefär en vecka, jag är extremt spelsugen nu och vill att det ska bli klart snart, säger Berisha till fotbollskanalen.se.

Vad talar för och emot de båda klubbarna?

- Det viktigaste är givetvis att förutsättningarna i klubben är de rätta och att planerna för mig känns bra. Från Italiens sida är det aktuellt med spel i U21-sektionen rakt av, och i England skulle jag ha min bas i U21 men på sikt, kanske i slutet av säsongen, få känna på A-laget lite, och kanske vara med och träna med dem.

Berisha betonar att han vill hamna i en miljö där han kan utvecklas på sikt, utan att känna en stress över att jaga en fast plats i A-laget direkt.

- Jag kommer ju från Halmstads U19-lag så det vore inte logiskt att gå rakt in i ett A-lag. Det jag vill undvika är att ta ett för stort kliv så att jag hamnar i en svacka, vilket ju kan hända för vissa när de flyttar utomlands. Det viktiga är att kunna landa i U21 för att sedan försöka ta sig vidare därifrån på sikt, säger han.

Du har tidigare pratat gott om Sunderland, finns de fortfarande med i bilden?

- Ja, det gör de. Jag har pratat med dem ett par gånger och de är kvar absolut.

Har du haft kontakt med några av svenskarna i klubben?

- Jag har snackat lite med Sebastian Larsson och även David Moberg Karlsson, och det känns bra. Jag har en ganska okej bild av de olika möjligheterna.

Publicerad 2014-01-07 kl 15:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons