Bernardo Silva hattrickskytt när Manchester City slaktade Watford

Manchester City körde över Watford fullständigt.
Laget vann med 8-0 och i krossen blev Bernardo Silva tremålsskytt.
- Vi var otroliga de första 30 minuterna, säger portugisen till BBC.

Manchester City förlorade något oväntat i den förra Premier League-omgången mot Norwich med 3-2. Då var det förväntade topplaget rejält taggat på att få revansch när Watford stod för motståndet hemma på Etihad Stadium.

Redan i den första minuten gjorde David Silva 1-0 och sex minuter senare utökade Sergio Agüero ledningen på straff. Några minuter senare höll sig Riyad Mahrez framme och gjorde 3-0.

City var dock inte nöjt där och med efter kvarten spelad presenterade sig Bernardo Silva i målprotokollet genom att göra 4-0. Mardrömsinledngen blev sedan ännu värre för Watford då Nicolas Otamendi satte 5-0 i den 18:e minuten. Därefter mattades målkavalkaden av lite grand och ställningen stod sig till halvtid.

I matchens andra akt gjorde dock City även 6-0. Efter flipperspel i straffområdet kunde Bernardo Silva göra sitt andra mål i matchen.

I den 61:e minuten fullbordade sedan Bernardo Silva ett hattrick då han stötte in 7-0 från nära håll.

I slutet av matchen gjorde också Kevin de Bruyne 8-0, vilket blev matchens slutresultat.

- Vi var otroliga de första 30 minuterna, gjorde mål och hade kontroll. Efter förlusten mot Norwich var det skönt att ge våra supportrar det här resultatet och den här insatsen, säger Bernardo Silva till BBC.

Portugisen berättade också att Manchester City ville fortsätta hålla takten uppe i den andra halvleken.

- Vi hade som mål att fortsätta jobba på i den andra halvleken. Vi ville inte att de skulle straffa oss eller göra mål på oss.

Han fortsätter:

- Fotboll är väldigt svårt. Jag har vunnit med 8-0 i dag, men jag har förlorat med fem eller fyra mål flera gånger tidigare.

Manchester City har nu två poäng upp till serieledaren Liverpool. Liverpool har dock en match mindre spelad. Watford är alltjämt jumbo i Premier League.

Manchester City: Ederson - Walker, Fernandinho, Otamendi, Mendy - De Bruyne, Rodri, David Silva - Mahrez, Agüero, Bernardo Silva.

Watford: Foster - Foulquier, Mariappa, Dawson, Holebas - Doucoure, Capoure - Femenia, Cleverley, Hughes - Deulofeu.