Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Besegrat cancern - Jonas Gutierrez tillbaka på fotbollsplan

Foto: SCANPIX

I november så friskförklarades Jonas Gutierrez från sin cancer. Idag återvänder mittfältaren till fotbollsplanen och gör comeback i Newcastles U21-match mot West Ham.

Jonas Gutierrez har besegrat sin cancer och gör idag sin comeback på fotbollsplanen.

Det var i säsongsavslutningen mot Arsenal under säsongen 12/13 som argentinaren fick en hård tackling av Bacary Sagna. Smällen mot mellangärdet var hård, men det han inte visste då var att tacklingen skulle rädda hans liv.

– Från den dagen hade jag väldigt ont och smärtan ville inte försvinna. Jag talade med en läkare direkt efteråt och han sa bara 'om det inte gör ont behöver du inte vara orolig'. Men på den efterföljande semestern kände jag ännu mer smärta i min testikel. Säsongen började och i september-oktober upptäckte jag att den började bli inflammerad, har Gutierrez tidigare sagt till TYC Sports.

Senare kom det fram vid en undersökning att han hade en tumör som läkarna opererade bort i oktober 2013. Allt såg ut att bli bra och Gutierrez var tillbaka på planen under ett lån till Norwich. Men problemen kom tillbaka och i somras tvingades 31-åringen genomgå en cellgiftsbehandling.

I september kom Jonas Guiterrez med det positiva beskedet att han blivit friskförklarad. Nu tre månader så gör mittfältaren comeback på fotbollsplanen. Newcastle bekräftade nu på morgonen att 31-åringen får chansen i U21-matchen mot West Ham.

Jonas Guiterrez har gjort 175 A-lagsmatcher för Newcastle, något som nu förhoppningsvis kan bli ännu fler.

Publicerad 2014-12-22 kl 11:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons