Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ENGLAND
41v

Beskedet: Nya transferregler i Premier League

Foto: Bildbyrån

Premier League-klubbarna har sagt sitt. Till nästa säsong kommer ligans transferfönster att stänga innan säsongen startar.

Sommarens Silly Season stängde förra veckan. Spelare som Philippe Coutinho, Virgil van Dijk och Alexis Sanchez har levt i ovisshet om sin framtid, trots att deras klubbar dragit igång säsongen.

Men till nästa säsong blir det ändring på transferreglerna. Premier Leagues ledning och klubbcheferna har bestämt att transferfönstret kommer att stänga innan säsongen drar igång.

Transfer-deadline kommer att vara torsdagen innan ligan drar igång. Inför säsongen 2018/2019 stänger transferfönstret 18.00 torsdagen den 9 augusti. Premier League-klubbarna kommer fortfarande att kunna sälja spelare efter deadline då de andra stora ligorna fortfarande har sitt transferfönster öppet.

Enligt Sky Sports röstade 14 klubbar för ändringen, fem röstade mot och en klubb lade ner sin röst. De klubbarna som röstade mot var enligt tv-kanalen Manchester United, Manchester City, Swansea, Crystal Palace och Watford. De tre förstnämnda röstade mot trots att deras managers tidigare uttryckt sig positiva till en förändring. Klubben som lade ner sin röst var enligt Sky Sports Burnley.

Flera managers har den senaste tiden uttryckt frustration och kritik mot det nuvarande transferfönstret. Bland annat Swanseas Paul Clement som fick ställa åt sidan stjärnan Gylfi Sigurdsson, som senare flyttade till Everton.

- Det är frustrerande här och jag är säker på att Southampton och Liverpool också är frustrerade. Det är därför fönstret behöver stänga före säsongen så att du kan gå vidare med fotbollen, sa han enligt Wales Online.

Arsenals Arsene Wenger:

- Alla managers i ligan är överens om att det är dags att få det klart innan säsongen startar och inte fortsätta med att ha spelare som är halvt här och halvt där.


Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän

Är det rätt att ändra transferreglerna?
  • Ja, äntligen!
  • Nej, Silly Season ska vara som det är nu.
RÖSTA SE RESULTAT
Publicerad 2017-09-07 kl 15:48

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER