POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND
2v

Bielsa betalade Leeds miljonböter ur egen ficka: "Jag är ansvarig"

Foto: Bildbyrån

Att Marcelo Bielsa är en speciell tränare är ingen hemlighet.
Nu berättar argentinaren att han ur egen ficka betalade det bötesbelopp, på 2,5 miljoner kronor, som drabbade Leeds efter spion-gate tidigare i år.

Det var i början av det här året som Leeds manager Marcelo Biels hamnade i strålkastarljuset när det uppdagades att klubben skickat en spion till en Derby-träning inför en ligamatch mellan de två lagen. Då erkände Bielsa att hans stab försöker spionera på alla motståndares träningar för att kunna scouta lagen i Championship så bra som möjligt.

Allt slutade i att ligaorganisationen EFL bötfällde Leeds. Klubben tvingades betala 200 000 pund, omkring 2,5 miljoner kronor, för sitt agerande kopplat till Derby-matchen. Nu berättar Bielsa att han personligen valde att stå för kostnaderna som straffet medförde.

- Det är ett bötesbelopp som klubben fick, men jag är ansvarig för det och därför valde jag att betala böterna ur egen ficka, sa Bielsa på en presskonferens under fredagen enligt Daily Mail.

Leeds har anmälts av FA och riskerar ännu ett bötesbelopp för att ha misslyckats att "kontrollera sina spelare" i samband med det kaos som uppstod i senaste matchen mot Aston Villa. Då skadade sig en Villa-spelare, men Leeds fortsatte att spela vidare (trots att motståndarna inte till en början uppfattade det) och gjorde mål. Tumult uppstod, varpå Bielsa beordrade sina spelare att släppa in ett mål.

Bielsa meddelar att han, om Leeds straffas med böter för händelserna mot Villa, kommer att betala även det beloppet ur egen ficka.

I Leeds spelar svenske mittbacken Pontus Jansson. Laget ska framöver spela play off i kampen om en Premier League-plats.

Publicerad 2019-05-03 kl 19:22
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå