Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND
1v

Bielsa skickade spion - Leeds: "Kommer arbeta med honom"

Foto: Bildbyrån

Leeds-tränaren Marcelo Bielsa skickade en spion till Derbys träning inför fredagens möte.
Nu får han en uppläxning av sin egen klubb.
"Klubben kommer att arbeta med Bielsa och hans ledarstab", skriver man i ett uttalande.

Under fredagen vann Leeds hemma mot Derby med 2-0, men rubrikerna från mötet handlade inte om själva matchen. I stället hamnade Leeds-tränaren Marcelo Bielsa i fokus efter att ha skickat en spion till motståndarlagets träning.

Derby tyckte att personen betedde sig misstänksamt och tillkallade därför polis. I samband med fredagens möte bekräftade Bielsa att han var ansvarig för incidenten.

- Det är sant, det var någon från Leeds United. Den som är ansvarig för den här incidenten är jag. Det spelar ingen roll om detta är lagligt eller olagligt eller rätt eller inte. För mig är det tillräckligt att Frank Lampard (Derbys manager) och Derby County inte tyckte att det var rätt sak att göra för att jag ska se att jag inte betett mig bra. I går pratade jag med Frank Lampard och han sa att för honom respekterade jag inte fair play. Jag är av en annan åsikt men det viktiga är vad Frank Lampard och Derby County tycker, sa Bielsa till Sky Sports.

Senare under fredagen kommenterade det engelska förbundet, FA, händelsen.

"Vi är medvetna om händelsen vid Derbys träningsanläggning och vi kommer att undersöka ärendet", skriver man enligt Mirror.

Under lördagen kommer nästa vända i den uppmärksammade nyheten. På sin hemsida skriver Leeds:

"Med anledning av det som Marcelo Bielsa sa i går kommer klubben att arbeta med honom och hans ledarstab. Detta för att påminna dem om den integritet och ärlighet som Leeds baseras på. Vår ägare Andrea Radrizzani har träffat Derbys ägare Mel Morris för att formellt be om ursäkt för Marcelos agerande".

Leeds avslutar skrivelsen med att skriva att man inte kommer att kommentera händelsen vidare.

Publicerad 2019-01-12 kl 12:18
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons