Blandade framgångar för svenskarna i ligacupen

Inte sedan december i fjol hade det hänt. Men på tisdagen gjorde Johan Elmander mål igen för sitt Bolton, när laget slog ut West Ham ur ligacupen, via seger 3-1 efter förlängning.

Engelska ligacupen i fotboll gick under tisdagen in i tredje omgången, vilket innebar att Premier league-lagen gjorde entré i turneringen. Och en cupskräll bjöds det på. Barnsley, utan seger på åtta försök i den engelska andradvisionen, slog ut Burnley, nia i högstaligan och semifinallag i ligacupen i fjol. Lagen följdes åt till den 75:e minuten när Hugo Colace blev matchvinnare för hemmalaget med sitt 3-2-mål.

Och så gjorde Johan Elmander äntligen mål igen. Han hoppade in i 77:e minuten och fick några minuter senare se sitt Bolton kvittera mot West Ham genom Kevin Davies. I förlängningen gjorde först Gary Cahill 2-1 innan Elmander själv fick spika slutresultatet. Med bara någon minut kvar satte svensken 3-1 och ändade en måltorka i klubblaget som pågått sedan den 13 december i fjol.

Martin Olsson spelade 90 minuter för Blackburn och fixade frisparken som låg till grund för bortasegern över Nottingham Forest (1-0). Däremot åkte Birmingham, för dagen utan Sebastian Larsson, ut (0-2 mot Sunderland), precis som West Bromwich, med Jonas Olsson från start (0-2 borta mot Arsenal).
Övriga Premier league-lag - Liverpool, Portsmouth och Stoke - gick också vidare till den fjärde omgången.

Publicerad 2009-09-23 kl 00:25