Blekt Arsenal sänkt av Vardy – Leicester ny tabelltvåa

Mållöst i paus – sedan ökade Leicester tempot.
I andra halvlek såg Jamie Vardy och James Maddison till att Arsenal besegrades med 2-0.
- Jag spelar bättre än någonsin, säger Vardy till BBC.

Leicester har gått starkt så här långt i Premier League. Under lördagskvällen tog laget emot Arsenal hemma på King Power Stadium. Efter en jämn första halvlek – som slutade 0-0 – ökade Leicester tempot i den andra halvleken.

Drygt 20 minuter in på de resterande 45 minuterna kom ledningsmålet. Och vackert var det också. Efter ett fint kombinerat spel inne i straffområdet, där Arsenal-försvaret gjorde allt annat än att hänga med, letade sig bollen ut till Jamie Vardy som med en bredsida gav hemmalaget ledningen.

Sju minuter senare skulle det smälla igen och återigen var Vardy inblandad.

Vardy befann sig på samma plats som när han prickade in 1-0, den här gången tog han emot bollen och peggade upp den för James Maddison som skickade in 2-0 bakom Bernd Leno i Arsenal-målet.

Gästerna från London mäktade inte med att göra något mål den här kvällen, utan Leicester vann mötet med 2-0.

- Jag spelar förmodligen bättre än någonsin. Jag vill alltid lära mig nya saker och jag försöker alltid ge 100 procent. Men vi måste ta en match i taget, det är fortfarande tidigt på säsongen - det är en lång resa framöver. Men, det är mycket momentum omkring klubben och alla njuter för stunden, säger Vardy till BBC.

Segern gör nu att Leicester seglar upp till en andraplats i Premier League – fem poäng bakom Liverpool. Arsenal är kvar som tabellsexa med sina 17 poäng.

Publicerad 2019-11-09 kl 20:24