Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Blind nobbade Arsenal: "Erbjöd mig ett otroligt kontrakt"

Foto: SCANPIX

Förra sommaren värvades Daley Blind av Manchester United. Men holländaren kunde gått till England redan som 16-åring, då Arsenal erbjöd ett "otroligt kontrakt".

- Jag bestämde mig för att stanna i Ajax, säger Blind till The Mirror.

25-årige mittfältaren Daley Blind skolades i Ajax ungdomsakademi innan 2008 tog steget upp i A-laget. Förra sommaren lämnade han klubben för att spela i Manchester United. I en intervju med The Mirror avslöjar han dock att det kunde blivit England långt tidigare än så.

- En dag kom jag hem från skolan och min mamma och pappa sa till mig; 'Arsenal har ringt i dag, de vill dig', berättar Blind.

- Jag trodde att de skojade. Det var min dröm att spela i Ajax A-lag men vi åkte till Arsenal. Vi var där för en dag och det var fantastiskt. De erbjöd mig ett otroligt kontrakt, speciellt för en kille i min ålder.

16-årige Blind fick samtidigt ett kontraktserbjudande från Ajax.

- Pengarna var inte i närheten av vad jag skulle ha tjänat i Arsenal. Min pappa lämnade det upp till mig och jag bestämde mig för att stanna i Ajax.

Daleys Blinds pappa är Ajax-legenden Danny Blind som var lagkapten i klubben och erövrade många titlar under 80- och 90-talet. Det spelade in på valet av klubb för sonen Daley.

- Jag lät mycket pengar glida iväg då. Jag tackade nej dels för att jag hade allt jag behövde hemma. Och också för att jag i hemlighet ville gå i min pappas fotspår, säger Blind.

Publicerad 2015-07-29 kl 13:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons