POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND

Blomqvist om Manchester-resan, CL-finalen och Indonesien

Indonesien-aktuelle Jesper Blomqvist är i Manchester – och ska kolla in laget han tror tar Champions League-titeln.
- Det det känns som ett bra läge, säger han till fotbollskanalen.se.

För någon månad sedan dök en liten kinapuff upp i Fotbollsverige när Jesper Blomqvist plötsigt var aktuell för en comeback i fotbollen – i den indonesiska utbrytarligan Liga Primer Indonesia. Blomqvist hade varit där och träffat några representanter och pratade optimistiskt om ligan.

Innan spel kunde bli klart skulle dock många knutar lösas upp och en del bitar falla på plats, men så här mot slutet av maj har man fortfarande inte kommit längre.

- Jag har inget att dölja utan jag har sagt som det varit hela tiden: Jag har varit där och pratat en gång och varken mer eller mindre. Det finns inget att säga, det finns inga hemligheter.

Därför har Blomqvist tid för en del andra uppdrag, som att guida svenskar runt Old Trafford och vara med i MUTV, Manchester Uniteds TV. Precis det gör han under helgen och under fredagen besökte han Manchester Uniteds träningsanläggning Carrington och kollade in reserverna.

Du är inte på jakt efter tränarjobb i klubben?
- Nej, det är nog inte aktuellt i dagsläget – de verkar inte behöva så mycket hjälp. Det hade väl varit för min egen skull i såna fall, att det hade varit bra så, men det tror jag inte. Jag var bara där och kollade läget, och det var kul och få se laget träna och jag hann dessutom prata lite med folk, så det var trevligt.

Blomqvist spelade ju med Manchester United under åren 1998-2001 och var med i det lag som vann trippeln -99. Nu är United på väg mot en ny fantastisk säsong, och kan vinna en prestigetung dubbe om man lyckas slå Barcelona i Champions League-finalen om en vecka. Blomqvist tror definitivt att det är möjligt – och är mäkta imponerad av den säsong United gjort.

- Jag tror absolut att de har chansen, det känns som att de är i kanonform. Man trodde inte att de skulle han någon chans alls när den här säsongen började, men det har varit fantastiskt.

2009 kändes som att United var favoriter och då förlorade man. Omvänt läge nu?
- Precis, nu är det skillnad – men det känns som ett bra läge.

Publicerad 2011-05-20 kl 18:37
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå