Bolton vände och vann hemma mot Villa

Johan Elmander hade ingen lyckad dag mot Aston Villa, men hans Bolton lyckades ändå vinna efter bland annat två hörnmål av Gary Cahill.

Johan Elmander spelade från start för Bolton, men var som vanligt nedflyttad på mittfältet. Succélånet från Chelsea, Daniel Sturridge, verkar ha tagit Elmanders plats på topp.

Gästande Aston Villa tog ledningen efter en kvarts spel när nyförvärvet Darren Bent styrde in ett inspel från höger. Bolton kvitterade i halvlekens sista minut när mittbacken Gary Cahill nickade in 1-1 efter en hörna.

Aston Villa tryckte på i den andra halvleken, och i den 55:e minuten fick Darren Bent ett drömläge. Han fick bollen en meter framför mål, med målvakten överspelad, men träffade en back med sitt avslut. Returen nickades till Ashley Young som sköt, då gjorde Jääskeläinen en klassräddning.

Villa tog dock ledningen i den 64:e minuten genom Marc Albrighton. Engelsmannen mötte ett Downing-inlägg från höger med smalbenet, och bollen studsade i en retfull båge över Jääskeläinen. Tråkigt för finnen som gjort en bra match.

Ett par minuter efter målet byttes Johan Elmander ut - det märktes att han inte riktigt trivs på sin högerkant. Ivan Klasnic ersatte svensken.

I den 69:e minuten fick Villa en straff, när David Wheater fällde Ashley Young. Jääskeläinen gjorde dock en bra räddning på Youngs medelmåttiga straff, och än en gång blev det bevisat att den som fälls inte ska ta straffen själv.

Straffmissen skulle visa sig bli ödesdiger för Villa. I den 74:e minuten nickade Gary Cahill en hörna mot mål. Brad Friedel räddade, men Cahill slog in den egna returen på volley. 2-2 och två mål av mittbacken Cahill mot sin moderklubb Aston Villa!

Bolton tog också ledningen i den 86:e minuten. Villa fick inte bort bollen från straffområdet, och Elmanders ersättare Klasnic visade prov på god skotteknik när han slog in 3-2-målet för Wanderers.

Publicerad 2011-03-05 kl 18:31