Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bråk mellan Ronaldo och van Nistelrooy avslöjat: "Han borde vara i en cirkus - inte på planen"

Premier League

Ruud van Nistelrooy hamnade i bråk med Cristiano Ronaldo.
Något som portugisen drog nytta av, menar dåvarande lagkamraten Rio Ferdinand.
- Ronaldo visste att Ruud kanske hade rätt och efter det handlade allt om statistik, säger han enligt Daily Mirror.

3:01
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från Atlético Madrid-Manchester United i spelaren ovan.

Cristiano Ronaldo, 37, har gjort sig känd som en av världens bästa avslutare och en effektiv avslutare. Detta efter att ha slagit igenom som en trixstjärna som älskade överstegsfinter.

Rio Ferdinand, som spelade med Ronaldo i Manchester United mellan 2003-2009, menar att han såg när vändningen kom. United-ikonen berättar om en händelse då portugisen hamnade i bråk med Ruud van Nistelrooy på en träning.

- Ruud var "the man" i United då. Det var han som gjorde alla målen. Ronaldo hade bollen på kanten och gjorde finter samtidigt som Ruud tog löpningar i straffområdet. Ronaldo passade inte och Ruud blev galen. Han började skrika: "Han (Ronaldo) borde vara i en cirkus, inte på planen".

Annons

Rio Ferdinand berättar att van Nistelrooy därefter lämnade träningen, medan Ronaldo blev arg.

- Ronaldo sa: "Varför pratar han till mig så?". Han var 18 eller 19 då. Vissa ungdomar skulle gått under eller förlorat självförtroende. Vissa skulle fortsätta göra samma sak men Ronaldo visste att Ruud kanske hade rätt och efter det handlade allt om nummer, om statistik, mål. Vad kommer göra honom till den bästa spelaren i världen? Det såg han till att göra, säger Ferdinand, och menar att portugisen tonade ner sitt fintande efter bråket med van Nistelrooy:

- Det hände dock inte direkt, för han var otroligt trixig och var där för att underhålla publiken. Han älskade att göra finter. Vi brukade säga till honom: "Du är inte den riktiga nummer 7 i klubben, det är George Best och David Beckham. Vi kunde se hur han började tänka: "Hur kan jag slå dem?".

Annons

Totalt har Cristiano Ronaldo gjort 142 mål samt 71 assist på 330 matcher i United-tröjan.

Publicerad 2022-07-01 kl 08:53

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto