Brentford stod för skräll - besegrade Liverpool

Brentford plockade under måndagen tre poäng mot Liverpool.
Liverpool sågades för sin insats av bland annat förre klubbikonen, Jamie Carragher.
- Första halvleken från Liverpool var oacceptabel, säger han i Sky Sports.

Liverpool jagade sin femte raka seger i Premier League. Under måndagen ställdes man mot Brentford.

Jürgen Klopp skakade om en del i Liverpool-elvan. Andy Robertson bänkades från start och in kom Kostas Tsimikas. Joel Matip ställdes åt sidan och in kom Ibrahima Konaté. I övrigt var Fabinho tillbaka efter att ha missat hemmamatchen senast.

Väl igång i London öppnade Liverpool starkt och Darwin Nunez hamnade snabbt i blickfånget. Mohamed Salah serverade Nunez en boll i djupled och forwarden rundade Raya i Brentfords mål men lyckades inte passera Ben Mee på linjen som heroiskt räddade avslutet.

- Löpningen från Nunez är fantastisk. Han gör allt rätt. Bra gjort av Mee men Nunez måste undra vad det är som krävs av honom, säger Gary Neville i Sky Sports.

Kort därefter tog Brentford ledningen efter en hörna. Mbuemo nickade och bollen studsade via Ibrahima Konaté och in bakom Alisson i Liverpools mål.

- Det är första gången som de släpper in ett mål från en hörna den här säsongen men det är inte första gången de har blivit kontrade på och det är där hörnan kom ifrån. De har gett sig själva så mycket att göra så ofta den här säsongen, säger Jamie Carragher om Liverpool efter målet.

Med ett par minuter till halvtidspaus skulle Brentford straffa Liverpool på nytt efter en hörna. Yoanne Wissa lämnade ensam i den bortre delen av straffområdet och via Ben Mee styrdes bollen i mål.

Efter en längre VAR-granskning kunde det dock konstateras att Ben Mee var offside och 2-0-målet dömdes bort.

Men bara minuten senare fick Yoanne Wissa jubla. Han lämnades återigen ensam i den bortre delen av Liverpools straffområde och kunde därifrån nicka in 2-0.

- Liverpool är i total oordning i försvaret. De kan inte hantera inläggen, säger Sky Sports Laura Hunter efter 2-0-målet.

Gary Neville fyller i, i kritiken mot Liverpool.

- Jürgen Klopp kan inte tro det han ser. Hans lag är överallt och ingenstans.

Klopp agerade i paus med ett trippelbyte, var av två kom i försvaret. Van Dijk och Tsimikas plockades av och in kom Matip och Robertson. Sedan kom Naby Keita in i spel och Harvey Elliott plockades av.

- Han var tvungen att göra något. Första halvleken från Liverpool var oacceptabel.

Tysken fick effekt direkt. Efter knappa dem minuters spel skickade Trent Alexander-Arnold in ett perfekt inlägg till Oxlade-Chamberlain som nickade in reduceringen.

Liverpool låg på och jagade ett kvitteringsmål men det skulle inte räcka.

Istället kunde Bryan Mbeumo stänga matchen med ett 3-1 mål sent i den andra halvleken. Ett mål som blev matchens sista.

Segern tar Brentford upp till en sjunde plats i tabellen.

Brentford: Raya - Roerslev, Zanka, Mee, Pinnock, Henry - Nørgaard, Janelt, Jensen, Mbuemo, Wissa.

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Tsimikas - Fabinho, Thiago, Elliott - Oxlade-Chamberlain, Nunez, Salah.