Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Bristol-experten tror Engvall lånas ut - är långt ner i frysboxen

Foto: Bildbyrån.

Djurgården vill ha Gustav Engvall.
Med en skada i senaste U23-matchen är han långt ner i Bristols frysbox.
- Det kommer att bli tufft för honom att komma tillbaka in i laget, säger Andy Stockhausen, reporter på Bristol Post, till Fotbollskanalen.

Under onsdagen kom beskedet att Djurgården kontaktat Bristol City med en förfrågan om att låna in Gustav Engvall från Championship-klubben. Sportchefen Bosse Andersson bekräftade för Fotbollskanalen, strax efter klubbens medlemsmöte på kvällen, att så var fallet.

- Det stämmer, jag kan bekräfta att vi har undersökt den möjligheten. Vi har kontaktat Bristol City, absolut, det har vi gjort, sa han då.

Gustav Engvall har en blytung första säsong i England i ryggen. Värvningen från IFK Göteborg har bara spelat två matcher i serien och de fem senaste matcherna inte ens fått en plats i truppen.

Andy Stockhausen är reporter på lokaltidningen Bristol Post och han fanns på plats då Engvall spelade med klubbens U23-lag för en knapp vecka sedan.

”Efter att ha sett honom ett antal tillfällen den här säsongen kan jag se varför Johnson (Lee, huvudtränare) har varit försiktig när det gäller att kasta ut honom på djupt vatten”, skrev han i en kolumn för tidningen.

”När jag har sett svensken spela i U23-laget har han visat på bra bolltouch, bra snabbhet på korta sträckor och en förmåga att hitta genomskärande passningar i och kring straffområdet. Samtidigt har han visat upp en tendens till att försvinna från matcherna under en lång period. Han gör bra saker som man märker, men inte i närheten av så ofta som Johnson och hans tränarstab vill se. ”

Det som trots allt skulle kunna tala för för att Bristol vill ha kvar Engvall är att anfallslånet från Chelsea, Tammy Abraham, skadade sig i den senaste matchen mot Leeds. En röntgen ska under fredagen ge svar på hur allvarlig skadan är. Andy Stockhausen tror dock inte att det spelar någon större roll för Engvalls status i laget.

Enligt Bristol-reportern haltade nämligen Engvall av planen då han spelade med U23-laget mot Cheltenham.

- Om Gustav hade varit frisk kunde han haft en chans att ta sig tillbaka till bänken, men då han fick fotskadan och nästa match är mot Fulham på onsdag kommer han förmodligen inte att bli spelklar till dess.

Stockhausen förklarar också att Engvall har en rad spelare som går före honom i kön.

- Spelaren som förmodligen kommer att spela nu är Matt Taylor, det är en kille som de värvat från Bristol Rovers på den sista dagen av transferfönstret. Gustav har dessutom en annan spelare framför sig, Milan Djuric, som de värvade från Cesena i Italien i januari. Han är också före honom och även Aaron Wilbraham, han är 37 nu men han är kapten. Så han har alla de här spelarna framför sig. Det kommer att bli tufft för honom att komma tillbaka in i laget.

Så du skulle inte bli förvånad om han lånas ut?
- Det skulle inte förvåna mig det minsta.

Publicerad 2017-02-16 kl 18:21
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons