Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Bristol kallar tillbaka Engvall: "Han är förkrossad och chockad"

Gustav Engvalls låneövergång till Djurgården såg ut att bli av trots allt. Men nu kallar Bristol City tillbaka anfallaren efter en ny skada.
- Han är förkrossad och chockad, säger Dif:s sportchef Bosse Andersson till Fotbollskanalen.

Turerna kring Gustav Engvall fortsätter. Bristol-anfallaren har den här veckan tränat med Djurgården och det sista pappersarbetet kring låneövergången skulle slutföras.

ANNONS

Dif har velat låna in Engvall under en längre period, men först skadade sig Bristols anfallare Tammy Abraham, och trots att parterna var överens fick lånet läggas på is. Nu är Abraham tillbaka och övergången såg ut att kunna genomföras. Men nu har en annan av Bristols anfallare, Milan Djuric, skadat sig och blir borta i tre till sex veckor.

- Gustav kommer att kallas tillbaka från Sverige för vi behöver honom när Milan är borta, säger Bristols manager Lee Johnson enligt klubbens Twitter-konto.

Beskedet kommer chockartat för Djurgården och Gustav Engvall. Sportchefen Bosse Andersson fick ingen information från Bristol utan fick läsa om tränaren Lee Johnsons besked via Twitter.

- Vi har haft en kontakt med Bristol. Och vi har först varit överens om villkoren för en utlåning. Och Gustav har varit här och tränat och det är helt okej. Jag får nyheten nu. Vi har haft en dialog. Vi visste om att det var lite administrativt som skulle göras för att det skulla vara helt klart. Och det hade vi som ambition att han en dialog och diskutera och lösa. Vi får nyheten nu, så får vi väl undersöka möjligheten för oss. Sedan är det såklart spelaren i centrum som kommer i en extremt svår situation som är här med oss nu. Vi får undersöka saken när vi har mer fakta.

ANNONS

Ser ni någon möjlighet att ändå få ha kvar honom?
- Allt är möjligt fram till den 31 mars. Vi måste ha mer kunskap och dialog.

Hur reagerade Gustav nu när han fick den här nyheten?
- Nä, men han är förkrossad och chockad.

Engvall kommer dock att fortsätta att träna med Djurgården innan U21-landslaget samlas den 20 mars och tio dagar framåt. Under tiden jobbar Dif för att trots allt kunna lösa situationen.

Att avtalet inte kunnat slutföras beror delvis på att det har varit stökigt i Bristol City och en del personal har fått lämna klubben. Bosse Andersson säger till Djurgårdens hemsida att "den som skulle göra avtalet klart skulle springa ett maraton och bad att få göra det klart under veckan istället".

- Jag har information om att han deltog i ett maraton och att arbetsbelastningen varit tung, säger Andersson till Fotbollskanalen.

ANNONS

Vad tycker du om hur Bristol har hanterat situationen?
- Jag har inget att säga om det. Jag vet inte hur arbetsbelastningen är i Bristol City. Jag har ingen aning om det.

Andersson vill dock inte identifiera maratonloppet som orsaken till att affären inte kunde slutföras tidigare.

- Nej, absolut inte.

Publicerad 2017-03-16 kl 10:18

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto