Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND
30v

Brittisk media överens: Potter en av favoriterna till att ta över Swansea

Foto: Bildbyrån

Är Graham Potter mer aktuell för en flytt ifrån Östersunds FK än någonsin?
Flera brittiska medier skriver i alla fall att succétränaren nu är en av favoriterna till att ta över Swansea.

Nyligen uppgav Wales Online att Swansea förväntas höra av sig till Östersunds succétränare Graham Potter i jakten på en ersättare till Carlos Carvalhal, och därefter kallade Potter uppgifterna för "spekulationer". Men under fredagen offentliggjorde klubben sitt beslut om att man inte förlänger Carvalhals kontrakt - och nu går flera brittiska medier ut med uppgifter om att just Graham Potter är en av huvudkandidaterna till att ersätta portugisen.

Nämnda Wales Online skriver att ÖFK-tränaren är favorit till att ta över den nyblivna Championship-klubben (ramlade ur Premier League). Enligt tidningen har Potter tidigare intervjuats av Swansea vid "fler än ett tillfälle" gällande jobbet som manager i klubben.

The Mirror skriver också att Potter "leder jakten" på Swansea-jobbet. Tidningen hävdar att klubben överväger att ge 42-åringen ett erbjudande och att man intervjuade honom redan i december, innan Paul Clement (Carlos Carvalhals företrädare) fick sparken.

Vidare rapporterar the Telegraph att Swansea ser över att eventuellt komma med ett bud till Potter, och tidningen benämner honom som en "seriös kandidat" till att ta över klubben. The Telegraph skriver också att Potter tros vara öppen för att hoppa på uppdraget.

The Guardian hävdar att Graham Potter och holländaren Frank de Boer (tidigare i bland annat Inter och Crystal Palace) är favoriterna till att leda Swansea framöver. På Twitter skriver tidningens reporter Stuart James, som skrivit artikeln, följande:

"Swansea överväger även Brentfords Dean Smith och Bristol Citys Lee Johnson, men jag blir förvånad om man tittar längre än till Potter eller De Boer".

BBC uppger att Potter är "ett av namnen" som Swansea värderar.

Tidigare har Östersunds ordförande (tar just nu en time out från styrelsearbetet på grund av att han på sannolika skäl är misstänkt för grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokföringsbrott) Daniel Kindberg viftat bort de uppgifter som förekommit i brittisk press om Graham Potter, när tränaren kopplats ihop med olika klubbar på de brittiska öarna. I mars skrev också Potter på ett nytt fyraårsavtal med Östersund.

Publicerad 2018-05-19 kl 00:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons