Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Brittiska regeringen har godkänt ny ägare av Chelsea

Premier League

Chelsea-försäljningen är nära att slutföras. 
Todd Boehlys konsortium har godkänts av brittiska regeringen. 
"Vi är nu säkra på att försäljningen inte kommer gynna Roman Abramovtij", meddelar en talesperson. 

Foto: Bildbyrån

Chelsea är mitt i en försäljningsprocess. Roman Abramovitj, som ägt klubben sedan 2003, meddelade att han skulle sälja då han väntades få sanktioner införda mot sig, vilket även följde.

Det blev nyligen klart att ett konsortium lett av amerikanen Todd Boehly kommer ta över klubben. Men på grund av sanktionerna mot Abramovitj måste försäljningen godkännas av den brittiska regeringen. Inga intäkter från försäljningen får tillfalla ryssen, som sedan tidigare meddelats att pengarna ska skänkas till offer för kriget i Ukraina.

Nu har kontrollerna genomförts och försäljningen har godkänts. Det meddelar regeringen på onsdagsmorgonen.

ANNONS

”Sent i går kväll nådde brittiska regeringen fram till att kunna utföra en licens som tillåter försäljningen av Chelsea Football Club. Efter sanktionerna mot Roman Abramovitj har regeringen arbetat hårt för att försäkra att Chelsea kan fortsätta spela fotboll. Men vi har varit tydliga med att den långsiktiga framtiden för klubben bara kan säkras genom en ny ägare. Efter ett omfattande arbete är vi nu säkra på att försäljningen inte kommer gynna Roman Abramovitj eller någon annan individ under sanktioner”, meddelar en talesperson för regeringen.

En process för att försäkra att intäkterna går till offren för kriget i Ukraina kommer nu påbörjas.

Under tisdagen meddelade Premier League att Todd Boehleys konsortium har godkänts som ägare för Chelsea, av ligan. Klubben har därmed fått godkänt från båda parterna att färdigställa ägarbytet.

ANNONS
Publicerad 2022-05-25 kl 08:46

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto