Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Budkaos i Liverpool - till domstol i dag

Liverpools framtid avgörs i domstol under dagen.
Samtidigt kliver ännu en budgivare in i striden om den anrika klubben.

Att kalla läget turbulent vore en kraftig underdrift. Det engelska laget har svarat för en av sina mest bedrövliga säsongsinledningar någonsin och ligger nu på plats nummer 17 i Premier League, en placering bakom ärkerivalen Everton.

Samtidigt pågår en tvist om huruvida företaget New England Sports Ventures ska få rätt att ta över Liverpool. Nuvarande ägarna George Gillett och Tom Hicks har motsatt sig affären, medan styrelsen röstat för att acceptera budet. Utslaget kommer på tisdagen.

Skulle domstolen häva affären finns en avsevärd risk för konkurs. Långivaren Bank of Scotland ska refinansieras senast 15 oktober – och utan fräscht kapital från en ny ägare saknas ekonomiska medel att tillgodose deras krav.

I ett sådant scenario försätts Liverpools nuvarande ägare i så kallad administration, vilket även leder till nio poängs avdrag i ligatabellen. Det skulle innebära att klubben står på minus tre poäng, och får kämpa för att ens komma i närheten av rätt sida om nedflyttningsstrecket.

Som om detta inte vore nog tycks det som att en ny potentiell köpare gör entré på scenen i elfte timmen. BBC rapporterar att den asiatiske mogulen Peter Lim överväger att uppvakta med ett nytt miljardbud. Mer lär följa under dagen.

Publicerad 2010-10-12 kl 09:22
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons