POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FA-CUPEN
3v

Bury uteslutna ur engelska fotbollsligan på grund av ekonomiska krisen – efter 125 år

Foto: Bildbyrån

Bury kunde inte hitta någon lösning på klubbens ekonomiska problem.
På tisdagen uteslöts klubben ur den engelska fotbollsligan - efter 125 år.

Bury FC har haft stora ekonomiska problem den sista tiden och har slagigt för att hitta en ny ägare som kunde rädda klubben från att bli uteslutna från seriesystemet. Men sent på tisdagen kom beskedet – klubben har inte hittat någon lösning och utesluts av EFL efter 125 år i seriesystemet.

- I dag är utan tvekan en av de mörkaste dagarna i fotbollsligans nutida historia, säger Debbie Jevans, Fotbollsligan EFL:s vice ordförande, enligt Daily Telegraph.

Hon menade också att styrelsen i EFL blivit tvingade till beslutet men menade att de inte kunde låta ”denna oacceptabla situation att pågå längre”.

- Jag förstår att detta kommer att vara djupt upprörande och en förödande tid för Burys spelare, ledare, supportrar och hela samhället i stort, säger Jevans.

Klubben såg ut att kunna få nya ägare innan gårdagens deadline, men sent innan klockan 17 i går klev C&N Sporting Risk av en affär som hade kunnat rädda klubben.

”Vi gjorde en lista av kriterier över klubbens arena ekonomiska situation och andra punkter som var tvungna att uppfyllas för att vi skulle vara nöjda med vad vi visste om klubben innan vi tog över den. Komplexiteten involverad i alla dessa ärenden eskalerade och fortsätter att göra det” förklarar bolaget i ett uttalande, enligt BBC.

Bury, som har existerat i 134 år, gick förra året upp i League One, men har den här säsongen inte spelat någon match än så länge på grund av situationen i klubben. De blir det första laget som utesluts från seriesystemet sedan Maidstone 1992.

League One kommer nu endast att innehålla 23 lag den här säsongen, vilket gör att bara tre lag åker ur serien istället för det vanliga fyra.

Gällande seriens andra krislag, Bolton, så lyckades de klara av deadlinen som var satt för de genom att övertyga styrelsen för EFL att ge dem ytterligare tid. De har nu 14 dagar på sig att lösa sin situation.

Publicerad 2019-08-28 kl 09:17
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå