Calvert-Lewin gav Everton nytt PL-kontrakt - kaosscener i slutminuterna

Dominic Calvert-Lewin satte 3-2 - och supportrar stormade planen.
Matchen pausades en stund och sedan höll Everton undan till nytt Premier League-kontrakt.
- Det är otroligt, säger Calvert-Lewin till Sky Sports.

Frank Lampards Everton har under senaste tiden legat pyrt till i bottenstriden i Premier League. Everton var inför torsdagskvällens bortamöte med Crystal Palace på säker mark i tabellen, men med knapp marginal ner till nedflyttningsstrecket.

Liverpool-laget behövde en seger för säkrat Premier League-kontrakt, men åkte i stället på en mardrömsstart på Goodison Park.

I den 21:a minuten nickade Jean-Philippe Mateta in 1-0, och 15 minuter senare stod Jordan Ayew för kvällens andra mål till 2-0. Bara två minuter tidigare var Ayew även inblandad i ett bråk efter att ha bensaxat Anthony Gordon, men kom undan med ett gult kort. På stopptid i första halvlek ropade Everton på straff efter att bollen studsat upp på Jeffrey Schlupps ena arm, men domaren valde att inte peka på straffpunkten.

Därmed var Everton i underläge i halvtid, men laget skulle vända på steken.

I början av andra halvlek reducerade Michael Keane, och sedan satte Richarlison kvitteringen. Med drygt fem minuter kvar av full tid ordnade till slut Dominic Calvert-Lewin 3-2, och då var glädjen total bland hemmasupportrarna.

- Det var väldigt speciellt. Vi hamnade i 2-0-underläge, och det var mycket press på oss, men sedan kom vi tillbaka till 2-2, och jag fick en känsla av att jag skulle nicka in den. Det är otroligt, säger Calvert-Lewin till Sky Sports.

Efter målet stormade över 50 supportrar planen för att fira målet, vilket gjorde att matchen bröts en kort stund innan den kom igång igen med sju minuters tilläggstid.

Everton höll sedan undan, vann med 3-2 och säkrade nytt kontrakt i Premier League. På slutsignalen stormade än fler supportrar planen för att fira ihop med spelarna.

Inför den sista omgången är Lampards Everton på 16:e-plats med fyra poäng ner till Leeds United på nedflyttningsplats i Premier League.