Calvert-Lewin och James bakom målfest - efter dubbla utvisningar hos gästerna

Dominic Calvert-Lewin stod för ett hattrick när hans Everton hemmaslog West Brom med 5-2.
Detta efter att bortalagets Kieran Gibbs och tränaren Slaven Bilic visats ut i den första halvleken.
- Vi hade problem med att få det att sitta, men sedan blev det överlag en fin dag för mig, säger Calvert-Lewin till BT Sport.

West Brom fick en kanonstart på tillställningen på Goodison Park genom Grady Diangana. Nyförvärvet slog till med sin vänsterfot och kunde se skottet segla in vid Jordan Pickfords vänsterstolpe.

Men Everton skulle ta sig tillbaka in i matchen. Efter 32 minuter lyckades Dominic Calvert-Lewin få dit kvitteringen, ett mål som godkändes efter en längre VAR-granskning. Och i den första första halvlekens slutskede tryckte James Rodríguez dit sitt första mål i Evertons tröja.

Men en olycka kommer sällan ensam. Först fick Kieran Gibbs syna det röda kortet efter att ha delat ut ett slag mot en Everton-spelare. Sedan var det bortalagets tränare Slaven Bilic tur att visas ut.

Bortalagets Matheus Pereira skulle visserligen kvittera tidigt i den andra halvleken, men Everton hade inga större problem att utnyttja det numerära överläget.

Michael Keane satte först dit 3-2. Sedan var det Calvert-Lewin tur att först sätta dit 4-2 och senare 5-2. Rodríguez assisterade till matchens sista mål.

Trepoängaren innebär att Everton tar sig upp i serieledning.

- Vi startade ganska segt, West Brom slog hårt mot oss i kontringarna. Vi hade problem med att få det att sitta. Men sedan blev det överlag en fin dag för mig. Mitt första hattrick och en fin laginsats, säger Dominic Calvert-Lewin till engelska BT Sport.