Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Campbell: "Fotbollen är inte redo för homosexuella"

Foto: Scanpix/AP

Han pekades ut som gay under sin karriär.
Nu säger Sol Campbell är fotbollen inte är redo för homosexuella spelare.
– Jag tror inte att fotbollen är redo, säger gamle mittbacken i en intervju med BBC.

Sol Campbell la av med fotbollen 2011 efter en sista sejour i Premier League med Newcastle. Under sin karriär spelade han bland annat för Tottenham och Arsenal.

Under 2000-talet var Campbell en nyckelspelare i det engelska landslaget och han representerade sitt land 73 gånger. Under den senaste tiden har han återigen varit i rampljuset.

39-åringen släppte nyligen en biografi där han bland annat kallar FA för rasistisk. Campbell hävdade att han skulle varit kapten för det engelska landslaget om han varit vit.

I en intervju med Victoria Derbyshire på BBC Radio pratade Sol Campbell om ett annat känsligt ämne. Homosexualitet inom fotbollen.

Under sin aktiva karriär pekades Campbell ut som homosexuell. Han är sedan 2010 gift med designern Fiona Barrat-Campbell och i intervju med BBC säger Campbell han inte tror fotbollen är redo för homosexuella spelare.

– Systemet är inte redo för dem. Jag tror inte att fotbollen är redo, några av de som styr kanske säger att de är redo, men jag tror inte att fotbollen är det, säger 39-åringen i intervjun.

Nyligen gick den förre detta fotbollspelaren Thomas Hitzlsperger ut och berättade att han var gay. Just faktumet att han gick ut med det efter att han lagt av anser Campbell styrker hans teori.

– Han har lagt av och kommer från ett annat land. Han valde att säga det nu när han inte spelar varje vecka. Han besöker inte andra arenor, ibland kan supportrar vara fruktansvärda och vidriga, säger Campbell.

Publicerad 2014-03-12 kl 09:16
Annons
Annons
Annons