Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Canal Plus släpper Premier League: "Det blir inte vi som sänder"

Rättigheterna till Premier League är sålda i Norge och Danmark. Ingen svensk köpare har presenterats ännu.
- Men det blir inte vi som sänder, säger Canal Plus vd Jonas Eriksson.

På fredagen meddelade norska TV2 att ett avtal för den engelska toppfotbollen finns på plats från nästa säsong. Det beskedet tycks innebära att finansiering för hela Norden är löst.

Bolaget Medge Consulting som förhandlat med Premier League skulle inte kunna sälja vidare rättigheterna till TV2 och danska SBS– om man inte fått betalningen även för Sverige på plats.

- Det är svårt att tolka på något annat vis än att de har fått ihop det för hela Norden, säger Canal Plus vd Jonas Eriksson till fotbollskanalen.se.

Vad betyder det för Canal Plus?

- Premier League-rättigheterna kommer inte att ligga hos oss, för det är inte vi som har varit med och finansierat den svenska delen.

Är det uteslutet?

- Ja.

Vad händer nu med Premier League i Sverige?

- Först måste vi se var det hamnar. Vem ska göra det? Blir det på webben, eller hur kommer det att gå till? Men någon ska väl göra det eftersom finansieringen är löst.

Varför köper inte Canal Plus den svenska rättigheten separat, trots att Norge och Danmark har gått förlorat?

- Det är en sådan prisbild på de svenska rättigheterna att vi inte kan räkna hem det. Dessutom sitter vi på en rättighetsportfölj som är så stark att vi inte behöver betala det priset, säger Jonas Eriksson.

Fotbollskanalen pratar med TV4:s kommunikationsdirektör Gunnar Gidefeldt som berättar att man jobbar med att säkra annan toppfotboll till företagets egna kanaler. Ett första steg skulle kunna vara att flytta över den spanska ligan från TV4 Sport till Canal Plus.

- Vi diskuterar hur vi ska agera. Ingenting är klart, men självklart är La Liga, som ju hör till världens bästa serier, en mycket attraktiv del i det här, säger Gidefeldt.

Kan man tänka sig även annan fotboll i Canal Plus?

- Naturligtvis tittar vi både internt, på de rättigheter vi redan har, och på nya rättigheter. Men exakt vad som blir slutresultatet återstår att se.

Publicerad 2010-03-20 kl 18:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons