Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ENGLAND

Capello: Så förändrade jag Ibrahimovic

Foto: SCANPIX.

Zlatan Ibrahimovic och Fabio Capello.

Fabio Capello förändrade Zlatan Ibrahimovic.
Det hävdar han själv i en intervju med italienska Mediaset.
- Efter en månad i Juventus märkte jag att han varken sköt bra eller var bra i huvudspelet, säger Capello till tv-kanalen, enligt Football-Italia.

Det var under Fabio Capellos vingar i Juventus som Zlatan Ibrahimovic inledde sin sejour i Serie A. Svensken, som värvats från holländska Ajax, fick stort förtroende i den stjärnspäckade truppen, samtidigt menar Capello, som avslöjar att han var intresserad av honom redan under tiden i Roma, att Zlatan till en början hade mycket att jobba på i sitt spel.

- Efter en månad i Juventus noterade jag att han inte sköt särskilt bra och att han inte var bra i luftspelet, säger Capello till Mediaset, enligt Football-Italia.

- Vid den tidpunkten fanns inte målskyttet i hans DNA då han tyckte det var roligare att spela fram. Han följde mina råd i att bli mer bestämd framför mål och han utvecklades till en riktig målskytt.

Som en del i arbetet med att utveckla Zlatan visade Capello videoklipp med Marco van Basten, för att på så sätt få honom att bli en bättre målskytt.

-  Det är helt sant. Efter att han varit två månader i Juventus sa jag att han hade samma kvaliteter som Van Basten och jag visade hur holländaren rörde sig i straffområdet. Han förstod vad som behövdes och jag tror att alla själv kan se resultatet.

Zlatan Ibrahimovic spelade mellan åren 2004-2006 innan han lämnade för inter då Juventus tvångsdegraderades.

Publicerad 2016-11-11 kl 15:40

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER