Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Carragher vill se Zlatan i Liverpool: "Fotbollen tråkig utan honom"

Fotbollen hade varit väldigt tråkigt utan profiler som Zlatan Ibrahimovic. Det anser den legendariske mittbacken Jamie Carragher.
- Hoppas att han kommer till Liverpool, säger engelsmannen till Expressen.

Den svenska tidningen har träffat Carragher för en intervju, som bland annat handlar om den senaste tidens diskussion om biljettpriserna i Premier League samt om Jürgen Klopps möjligheter att lyckas som manager i England.

Men samtalet kommer också in på Zlatan Ibrahimovic, en spelare som väcker beundran hos Carragher, och då på fler plan än det rent idrottsliga.

– Han är en briljant spelare, men jag gillar också att han är en sådan fantastisk personlighet. Han är annorlunda. Han säger vad han tycker. Om man inte har sådana människor blir fotbollen en väldigt tråkig plats. Det var briljant hur han tog Sverige till EM i playoff-matchen mot Danmark när de sa att de skulle skicka honom till pensionering och han pensionerade dem, säger Carragher till Expressen.

– Folk var länge tveksamma och frågande kring hans förmåga här i England, men det berodde bara på att de inte sett honom tillräckligt. De fyra målen mot England begravde de tvivlen, speciellt cykelsparken. Det målet kommer vi aldrig glömma. Han är en av de största anfallarna de senaste 15 åren.

Själv skulle Jamie Carragher gärna se Ibrahimovic i sin egen favoritklubb, Liverpool, där försvararen tillbringade hela sin långa karriär på seniornivå. Med tanke på svenskens tekniska kunnande och hans fysiska attribut pekar det mesta, enligt Carragher, mot en given succé.

– Han skulle inte ha några problem. Han skulle bli en superstjärna i Premier League. Jag hoppas att vi får se honom här innan han slutar, även om hans bästa år trots allt var i Italien när han vann serie A flera år i rad för olika klubbar. Men vem vet vad som händer i PSG, det snackas ju om att han ska röra på sig i sommar. Det skulle vara fantastiskt om han kom till Premier League och Liverpool, säger Carragher till Expressen.

Publicerad 2016-02-09 kl 14:58
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons