Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND
8v

Carrick drabbades av depression: "Jag förbannande mig själv över sådana känslor"

Foto: Bildbyrån.

Michael Carrick avslutade karriären i somras.
Nu öppnar han upp sig om depressionen som drabbade honom.
- Du tänker: ”vad är fel?”, säger han i en intervju med Goal.

Michael Carrick har en lång och gedigen karriär bakom sig. För den breda publiken kanske han gjorde sig kanske framför allt känd under sin tid i Manchester United. För klubben gjorde han över 400 matcher och vann bland annat Premier League tre gånger, lyfte Champions League-pokalen vid ett tillfälle och han var också med när klubben triumferade i FA-cupen.

Men trots alla framgångar på planen så var allting inte guld och gröna skogar. I en intervju med Goal berättar den tidigare engelske landslagsmannen om att han drabbades av en depression.

- Det var en tuff tid, du frågar dig själv: ”Varför känner jag såhär”. Jag förbannande mig själv över sådana känslor, säger han i intervjun med Goal.

- Jag spelade för Manchester United och hade precis vunnit tre ligatitlar. Du tänker ”vad är fel?”. Men jag kunde inte skaka av mig det, säger Carrick.

Vidare berättar Carrick att han hade svårt att fatta beslut på planen och att han hamnade i en ond spiral. Han menar att det ibland finns orsaker som inte fångar strålkastarljuset till varför prestationerna är dåliga.

- Du tittar på sportutövare, toppatleter och tror att de är oövervinnerliga. Eller att de ska vara oövervinnerliga, man undrar varför de inte presterar när allting borde vara bra. Livet är inte alltid så, säger han.

Publicerad 2018-10-13 kl 20:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons