Cazorla sen hjälte för Arsenal - går i Henrys fotspår

Santi Cazorla blev hjälte för sitt Arsenal när man med nöd och näppe slog bottenlaget Aston Villa med 2-1.

Efter förlusten mot Bayern München var vinst för Arsenal mot Aston Villa ett måste för att tysta kritikerna. Arsene Wenger valde att göra fyra ändringar i startelvan. Ut åkte skadade Bacary Sagna samt Laurent Koscielny, Aaron Ramsey och Lukas Podolski. In kom Carl Jenkinson, Nacho Monreal, Abou Diaby och Olivier Giroud.

En som däremot fick fortsatt förtroende var Santi Cazorla och han behövde bara åtta minuter på sig innan han prickade in 1-0. Det var Cazorlas tionde mål för säsongen. Ingen annan spelare har klarat av att göra tio mål under sin debutsäsong sedan Thierry Henry.

I den andra halvleken kom kvitteringen. Weimann satte 1-1 i den 68:e minuten men Arsenal tog tillbaka ledningen. Matchen var på väg att gå mot ett nytt fiasko men med fem minuter kvar satte Santi Cazorla sitt andra mål för matchen i ett härligt Malaga-samarbete. Assisten kom från Nacho Monreal, vänsterbacken som var lagkompis med Cazorla även förra säsongen på den spanska solkusten.

Publicerad 2013-02-23 kl 17:47