Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Cech: "Vi behöver 86, 87 poäng för att vinna"

Foto: Scanpix

Arsenal behöver nästan fördubbla sin poängskörd för att vinna ligan. Det förutspår målvakten Peter Cech, som dock tror att klubben kan rå på Leicester, Manchester City och Tottenham som ligger före i tabellen.

Mötet med Southampton på tisdagen blev ett bakslag för "the Gunners" som efter oavgjort och 0-0 halkar ned till fjärdeplatsen i Premier League. Samtidigt vann såväl Manchester City som Tottenham och Leicester, vilket gör att Arsenal nu har fem poäng upp till de sistnämnda och serieledningen. I dagsläget har Arsene Wengers manskap samlat ihop 45 poäng under säsongen, och om det ska bli någon titel behövs nästan lika många till på de avslutande 14 omgångarna, enligt målvakten Peter Cech.

- Vi får inrikta oss på ungefär 86, 87 poäng totalt för att vara på den säkra sidan. Och det spelar ingen roll hur vi når fram dit, bara vi gör det, säger Cech.

Det skulle innebära att Arsenal tvingas gå mer eller mindre rent, eftersom det i dagsläget bara återstår 42 poäng att spela om under våren. Något Cech menar kan gå att åstadkomma.

- Nu är vi i en situation där vi måste gå starkt och knappa in på motståndarna under sluttampen. Men det är ingen omöjlighet, säger Cech.

Publicerad 2016-02-03 kl 11:32
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons