Chelsea bortabesegrade Newcastle

Chelsea tog en tung seger när Newcastle besegrades med 3-0 efter mål av Didier Drogba, Salomon Kalou och Daniel Sturridge.

Inför matchen hyllades Gary Speed under en mäktig inramning.

Redan efter fem minuter slank Demba Ba igenom Chelseas försvar och gjordes ner av David Luiz ett par meter utanför straffområdet. Newcastle ville ha frilägesutvisning men domaren valde att nöja sig med en varning.

Daniel Sturridge gjordes ner i den 13:e minuten och Frank Lampard fick chansen från straffpunkten. En chans han missade då Tim Krul styrde bollen i stolpen. Daniel Sturridge träffade samma stolpe ett par minuter senare efter en fin soloprestation.

Sturridge fick ännu en chans efter 22 minuters spel men avslutet hamnade rakt på Tim Krul i Newcastlemålet. Newcastles mittback och kapten Fabricio Coloccini blev tvungen att byta efter 28 minuters spel. In i hans ställe kom James Perch.

Efter 34 minuter vann Demba Ba en nickduell mot David Luiz. Avslutet träffade dessvärre för Newcastle stolpen. En kort stunds kalabalik följde innan Chelsea kunde slå undan. Fyra minuter senare nickade Didier Drogba kraftfullt in 1-0 efter ett fint inspel från vänster. I den 40:e minuten kom Daniel Sturridge igenom ännu en gång, och ännu en gång stod Tim Krul i vägen för engelsmannens avslut.

Sju minuter in den andra halvleken tog Drogba ner ett inlägg på bröstet och tryckte till för allt vad han hade i ett utmärkt läge. Det stenhårda avslutet gick dock strax utanför. Bara ett par minuter senare nickade Drogba i egen ribba efter hörna, i den efterföljande kontringen blev Ramires frispelad med Tim Krul räddade igen.

John Terry rensade i den 73:e minuten på mållinjen efter att Petr Cech varit ute och hängt tvätt på ett inlägg. Sju minuter senare träffade Shola Ameobi ribban med ett rungande långskott. En kort stund efteråt missade Sturridge ännu en gång från ett fritt läge. Storspelande Tim Krul stod i vägen som så många gånger förr.

I den 89.e minuten kämpade inbytte Fernando Torres fram bollen till en annan inhoppare, Salomon Kalou, som lyckades pricka in 2-0. På tilläggstid punkterade Daniel Sturridge matchen efter att äntligen lyckats få hål på Tim Krul. Det krävdes ett hårt, placerat skott lågt i Kruls högra hörn för att överlista den storspelande målvakten.

Chelsea tog en tung skalp i och med segern och för Newcastle var det första förlusten på hemmaplan denna säsong.

Publicerad 2011-12-04 kl 20:22