Chelsea drar ifrån i toppen - trots missad straff mot Liverpool

Det blev ett hett möte när Liverpool tog emot serieledaren Chelsea hemma på Anfield. Bortalaget bommade bland annat en straff i matchen som slutade med delad poäng.

Det dröjde till den 25:e minuten innan första målet kom. Chelsea fick frispark en bit utanför Liverpools straffområdet, David Luiz stegade fram - och slog till med en riktig fräckis. Mignolet var chanslös och fick se bollen segla förbi in i målet.

Kvitteringen skulle dock komma. I den 56:e minuten nickade James Milner in bollen till Wijnaldum som i sin tur nickade in den bakom Courtois i Chelsea-målet.

I den 76.e minuten fick Chelsea chansen att ta ledningen på nytt få man fick straff efter att Diego Costa fällts i straffområdet. Costa tog själv hand om straffen - som Simon Mignolet i Liverpools mål räddade.

Chelsea kunde ha fått sista ordet med minuten kvar av matchen när Pedro fick en bra träff - men skottet smet strax utanför.

Matchen stannade vid 1-1 vilket innebär att Chelsea behåller en komfortabel ledning i Premier League på 56 poäng, nio fler än tvåan Tottenham. Trean Arsenal föll mot Watford (1-2) och tappade därmed mark i toppstriden.

Liverpool: Mignolet, Clyne, Lovren, Matip, Milner, Henderson, Can, Wijnaldum, Lallana, Coutinho, Firmino.

Chelsea: Courtois, Azpilicueta, David Luiz, Cahill, Moses, Kante, Matic, Alonso, Willian, Diego Costa, Hazard.