Chelsea dubbelmästare i England

16.00
Chelsea-Portsmouth, 1-0
1-0 60' Drogba

FA-cupfinalen blev missarnas final. Chelsea träffade målramen fem gånger, sköt en straff utanför och även Portsmouth brände en straff.
Men till slut blev det ändå Premier league-mästaren Chelsea som knep cupguldet efter en 1-0-seger.

Efter 45 minuter av FA-cupfinalen på Wembley hade Chelsea träffat målramen hela fem gånger; Frank Lampard, Salomon Kalou, John Terry samt Didier Drogba två gånger om.

I andra fortsatte Portsmouth att bränna lägen mot samma målbur. Vid ställningen 0-0 fällde Chelseas Juliano Belletti Aruna Dindane i straffområdet. Straffen sköt sedan Kevin-Prince Boateng rakt på målvakten Petr Chech.

När sedan Drogba fick sin första riktiga målchans, i den andra halvleken och mot det andra målet, tog han tillvara på möjligheten. Frisparken till 1-0 satt lågt vid målvaktens David James vänstra stolpe.
C
helsea fortsatte sedan att äga mycket boll och skapade några halvchanser. Den bästa, straffen i slutet av matchen, brände Frank Lampard då han satte bollen vid sidan av målet.

Serieledaren blev nu det sjunde laget genom tiderna i den engelska klubblagsfotbollen att vinna dubbeln - både Premier league och FA-cupen.

TT

Chelsea: Cech; Ferreira, Alex, Terry, A Cole; Ballack, Lampard, Malouda, Kalou; Drogba, Anelka

Portsmouth: James; Finnan, Rocha, Ben-Haim, Vanden Borre; Mokoena, Mullins, Hughes, Belhadj; Piquionne, Utaka

Publicerad 2010-05-15 kl 18:55