Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Chelsea gjorde 7-0 på Stoke - nu väntar Liverpool

Chelsea fortsätter att hålla Manchester United bakom sig.
Efter att lekt bort Stoke med hela 7-0 är Londonlaget tillbaka i serieledning.
Samtidigt blev det på söndagen klart att Burnley är klart för nedflyttning.

Efter Manchester Uniteds seger på lördagen var Chelsea tvunget att ta tre poäng för att på nytt ta serieledningen i Premier league. Det uppdraget klarade Carlo Ancelottis mannar med råge.

Salomon Kalou gjorde hattrick och Frank Lampard gjorde två mål när Chelsea såg till att gå upp i topp igen - fortsatt dock med bara en poängs marginal till Manchester United.
Målfesten innebär att Chelsea nu dessutom har åtta mål till godo på United.
Bara två omgångar återstår av årets ligaspel. Mycket talar för att mötet mot Liverpool nästa helg blir avgörande för Chelsea.

Liverpool är på jakt efter fjärdeplatsen och tog ett kliv mot den via 4-0-vinsten mot Burnley på söndagen, vilket innebär att Burnley nu definitivt är klart för nedflyttning. Steven Gerrards två mål inom loppet av sju minuter i andra halvlek grundlade segern.
Segern gör att Liverpool har bara två poäng upp till Tottenham, som för närvarande innehar den fjärde och sista attraktiva Champions league-platsen.

Däremot står både Aston Villa, som på söndagen slog Birmingham med 1-0, och Manchester City före i kön. Tottenham och Manchester City har dessutom en match mindre spelad.
Burnleys degradering gör att två nedflyttningsplatser nu är definitiva. Sedan tidigare är det klart att Portsmouth flyttas ned.

TT

Publicerad 2010-04-25 kl 22:19
Annons
Annons
Annons