Chelsea-ilska mot domaren när Arsenal vann FA-Cupfinalen

FA-cupen

Arsene Wenger och Arsenal avslutar säsongen med att vinna FA-Cupfinalen.
Men 1-0-målet i 2-1-segern är redan vilt omdiskuterat, och Chelsea-spelaren visade stor ilska mot domaren i samband med nätkänningen.
- Jag vill att Wenger stannar, säger matchhjälten Aaron Ramsey till BBC.

Lördagens FA-Cupfinal fick en rivstart. Redan i den fjärde minuten på Wembley satte Arsenal 1-0 mot Chelsea. Alexis Sanchez rafsade in bollen i straffområdet, där Aaron Ramsey stod offside och sprang mot bollen men när han såg Sanchez komma framstormandes lät han den vara och det hela slutade i att Alexis sköt in ledningsmålet i det bortre hörnet.

Huvuddomaren Anthony Taylor valde att godkänna målet, efter en diskussion med sin assisterande domare, och det fick flera Chelsea-spelare att ilskna till rejält. På Twitter kallar också Chelsea domslutet för "kontroversiellt" och klubben skriver att Ramsey var "tydligt offside" men inte ansågs påverka spelet.

Gladare blev inte Chelsea-lägret när Victor Moses blev utvisad i den 68:e minuten, efter att ha fått ett andra gula kort för filmning.

I den 76:e minuten kvitterade dock Diego Costa till 1-1, men det räckte inte för Chelsea. För tre minuter senare gjorde nämnde Ramsey 2-1 för Arsenal.

Matchen slutade 2-1 och därmed bärgade Arsenal FA-Cuptiteln.

- Jag kan inte beskriva det här. Det har gått upp och ner den här säsongen. Nu avslutar vi med att vinna FA-Cupen så då måste det ha varit en lyckad säsong, säger Aaron Ramsey till BBC.

- Jag älskar den här turneringen. Killarna i laget förtjänar det här. Jag är glad för vår tränare.

Ramsey slår fast att han vill att managern Arsene Wenger, vars kontrakt går ut i sommar, ska stanna i klubben.

- Självklart vill jag att han stannar. Han förtjänar det här. Vi bytte spelsystem och blev framgångsrika. Förhoppningsvis är han här nästa säsong, säger Ramsey.

Arsenals startelva: Ospina - Holding, Mertesacker, Monreal - Bellerin, Ramsey, Xhaka, Oxlade-Chamberlain - Özil, Sanchez - Welbeck.

Chelseas startelva: Courtois - Azpilicueta, David Luiz, Cahill - Moses, Kante, Matic, Alonso - Pedro, Costa, Hazard