Chelsea klart för Champions League - Lampard bäst någonsin

Chelsea säkrade en Champions League-plats i och med segern mot Aston Villa.

Aston Villa kunde säkra kontraktet och Chelsea en plats i Champions League. För båda lagen var det seger som gällde.
Både John Terry och Frank Lampard saknades senast, var tillbaka i startelvan men det var hemmalaget som tog ledningen. Christian Benteke tog ner en långboll till Yacoub Sylla som satte tillbaka bollen till Benteke i djupled. Gary Cahill hängde inte med och Benteke kunde kunde sätta 1-0 bakom en Petr Cech som inte lär vara speciellt nöjd med sina tafatta försök att stopp bollen.

Chelseas chanser att kvittera blev betydligt mindre i den första halvlekens sista minut när Ramires drog på sig sin andra varning och fick lämna matchen utvisad.

Men spelarantalet på planen jämnades ut drygt tio minuter in i andra halvlek när Benteke hade fotsulan för högt och träffade John Terry i bröstkorgen. För det fick han sin andra varning.

Med det vaknade Chelsea och kort därefter drog Frank Lampard till en vänsterkanon som borrade sig in i mål. Målet var nummer 202 i Chelsea och det gjorde honom till delad etta i klubbens historiska skytteliga, delat med Bobby Tambling.

Och inte långt senare hade Chelsea en boll i mål. Efter en hörna var bollen över linjen men domaren friade. Det var en minut som blev väldigt olycklig för Chelsea. Direkt efteråt skadade sig John Terry. En spelare for in i hans underkropp och läkarna signalerade omedelbart på byte. Terry själv såg ut att ha väldigt ont.

I matchens absoluta slutskede kom så segermålet för Chelsea. Och det var så klart Frank Lampard som gjorde det. Mål nummer 203 och han är alltså bäst i historien nu.
Publicerad 2013-05-11 kl 15:44