Chelsea krossade bottenlaget - Harder med första målet

Women´s Superleague

Det blev en enkel resa för Chelsea i söndagens match.
Pernille Harder gjorde sitt första mål för klubben när Chelsea vann med hela 9-0 mot det förväntade bottenlaget Bristol City.

Chelsea med Magdalena Eriksson i startelvan tog emot Bristol City i säsongens andra ligamatch under söndagen. En match som på förhand bara kunde sluta på ett sätt, seger Chelsea - och så blev det också. Men det var inte vilken seger som helst.

Chelsea fullständigt körde över Bristol City, och målskyttet inleddes i den 15:e minuten genom Fran Kirby på pass från Erin Cuthbert. Hennes första mål för säsongen. Sedan fortsatte målfesten.

I den 31:a minuten kom 2-0 på straff av högerbacken Maron Mjelde. 3-0 gjordes av Melaine Leupolz. Tre minuter efter det målet kom 4-0 från Erin Cuthbert, och ytterligare fyra minuter efter det kom 5-0 från Millie Bright. Strax efter det blåstes matchen av för halvtid och Bristol City kunde andas, i några minuter.

För den andra halvleken började som den första slutade. Total dominans av Chelsea i spelet. Runt 75 procent i bollinnehav för London-laget under den andra halvleken. Samtidigt som målen fortsatte att ramla in.

6-0 kom från Bethany England efter 66 minuter, och tre minuter senare skulle Niamh Charles göra 7-0. Pernille Harder blev inbytt i matchen, och kunde bara några minuter senare göra sitt första mål i klubben. 8-0.

Med bara några minuter kvar av matchen avslutade Sam Kerr målskyttet och Chelsea kunde vinna med 9-0. Nio olika målskyttar, vilket betyder rekord i den engelska damligan. Ett resultat som betyder att London-laget nu parkerar på fyra poäng efter två matcher.

Jonna Andersson spelade inte matchen. Anledningen är ännu okänd.

Publicerad 2020-09-13 kl 15:24